Home Svijet Plašile djecu u vrtiću, sada im prijeti zatvor

Plašile djecu u vrtiću, sada im prijeti zatvor

SHARE

Pet radnica u američkom obdaništu optuženo je za zlostavljanje djece nakon što je video na kojem zastrašuju malu djecu noseći masku – sličnoj onoj koja se vidi u filmskoj franšizi “Vrisak” – postao viralan.

Incident se dogodio u “Lil’ Blessings Child Care” u Hamiltonu, Mississippiju – otprilike 200 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada države, Jacksona – gdje se može vidjeti nedatirani snimak radnica obdaništa koje nose masku terorizirajući djecu koja vrište i plaču, pa čak i paraliziranu od straha.

U jednom trenutku se može vidjeti dječak kako bježi dok radnica  s maskom na licu juri za njim vrišteći nekoliko centimetara od njegovog lica.

Nakon što su nadležni saznali što se dogodilo u dnevnom boravku, odlučili su da poduzmu akciju.

“U ponedjeljak, 17. listopada 2022., ured šerifa okruga Monroe, okružno tužiteljstvo i okružni tužitelj sastali su se s roditeljima djece uključene u incident u Centru za brigu o djeci i obrazovanju “Lil’ Blessings” i obavijestili ih o mogućim krivičnim prijavama” – rekao je šerif okruga Monroe Kevin Crook u izjavi povodom incidenta. “Roditelji su također dobili priliku da podijele informacije koje su prikupili sa istražiteljima MCSO.”

Najmanje jedan skup roditelja potpisao je izjave pod zakletvom o istragama za zlostavljanje djece na sudu okruga Monroe, a sudac izdao naloge za optužbe.

“Bila sam u potpunom šoku od onoga čemu sam svjedočila”, rekla je za ABC News Katelyn Johnson, majka djeteta koje pohađa Lil’ Blessings. “Njihovo ponašanje je bilo neprihvatljivo. Porastao mi je krvni pritisak. Slomilo mi je srce zbog mog djeteta. Ljuta sam.”

“Nadam se da uživate u zatvoru i nadam se da shvaćate da je to što ste uradili ozbiljno”, nastavila je. “To nije šala i nije se čemu smijati.”

Alyssa Hayes, majka malene djevojčice u dnevnom centru, razgovarala s ABC News novinarima.

“Želim da vide užas na njenom licu jer to vidim svake noći”, rekla je.

Ured šerifa okruga Monro imenovao je počinioce u slučaju kao Sierra McCandless, Oci-Anna Kilburn, Jennifer Newman, Shyenne Shelton i Traci Hutson.

McCandless, Kilburn, Newman i Shelton suočeni su po tri točke optužnice za krivično djelo zlostavljanja djece zbog svoje uloge u incidentu, dok se Hutson suočava s dvije optužbe za neprijavljivanje zlostavljanja i napad na maloljetnika, oba prekršaja.

Nejasno je da li su osumnjičeni u ovom slučaju dobili pravnog zastupnika i istraga je trenutno u toku.