Home Crna kronika Pješak u Rijeci ležao na cesti kad ga je pregazio i usmrtio...

Pješak u Rijeci ležao na cesti kad ga je pregazio i usmrtio pijani vozač

SHARE

Policija još utvrđuje identitet pješaka kojega je, dok je u nedjelju ujutro u Rijeci ležao na cesti, automobilom pregazio 21-godišnji alkoholizirani vozač te mu nanio teške ozljede od kojih je naknadno umro u bolnici.

Iz primorsko-goranske policije u ponedjeljak su pozvali svjedoke da im pruže informacije o ovoj prometnoj nesreći koja se oko 4,15 sati dogodila u Ulici Franje Račkog.

Očevidom je utvrđeno da 21-godišnji vozač Fiata riječkih registracija, pod utjecajem alkohole te zbog prebrze vožnje, u jednom trenutku izgubio nadzor i naletio na još uvijek nepoznatog pješaka koji je ležao na cesti i pregazio ga.

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u riječki KBC, gdje je unatoč pruženoj medicinskoj pomoći umro od posljedica zadobivenih ozljeda.

Vozač je uhićen i priveden u policijske prostorije gdje mu je alkotestom utvrđeno 1,20 alkoholnih promila, pa je po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i predan pritvorskom nadzorniku.