Home Politika Dragan Čović: Na čelu Federacije i Vijeća ministara bit će žene

Dragan Čović: Na čelu Federacije i Vijeća ministara bit će žene

SHARE
Zagreb, 240215. Hotel Internacional. Press konferencija Tomislava Karmarka i Dragana Covica uoci zajednicke sjednice predsjednistva HDZ-a i HDZ-a BIH. Na fotografiji: Dragan Covic. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Lider HDZ BiH kazao je da će na najmanje 50 posto izvršnih funkcija u vlasti koje dobije HDZ BiH biti žene.

Na čelu Federacije BiH neće biti predsjednik, već predsjednica. Na čelu Vijeća ministara neće biti predsjedatelj, već predsjedateljica, kazao je sinoć na večeri zahvale priređenoj u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru predsjednik HDZ BiH i HNS BiH Dragan Čović, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Čović je time potvrdio neslužbene informacije da bi kandidatkinja HDZ-a BiH za predsjednicu Federacije BiH mogla biti Lidija Bradara, a kandidatkinja za predsjedateljicu Vijeća ministara Borjana Krišto. Lider HDZ BiH kazao je da će na najmanje 50 posto izvršnih funkcija u vlasti koje dobije HDZ BiH biti žene.

Najavio je i brzo formiranje vlasti, kako na županijskim, tako i na federalnoj i državnoj razini. Pozvao je sve one koji sada obavljaju dužnosti u raznima agencijama i institucijama da pripreme programe rada.

– Bez tog neka nitko ne očekuje da će moći ostati na poziciji na kojoj je sada, kazao je Čović.

– Hrvata je danas u BiH manje od 400 tisuća, ali je naš cilj da nas je milijun, kazao je Čović, koji se zahvalio svima na doprinosu za izvrstan rezultat koje je u suradnji s partnerskim strankama ostvario HDZ BiH.

Lider HDZ-a BiH također se zahvalio na podršci liderima svih stranaka članica HNS-a koje su podržale Borjanu Krišto za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH.

Kako je kako će prva zadaća biti izmjena Izbornog zakona kako bi Hrvati u budućnosti mogli birati između više kandidata hrvatskog člana Predsjedništva BiH.