Home Vijesti Tražio je novo lice kod hrvatskih kirurga: Sada tvrdi da ima psihičkih...

Tražio je novo lice kod hrvatskih kirurga: Sada tvrdi da ima psihičkih problema

SHARE

Crnogorskog državljanina Ivana Vujovića (35) doveli su u četvrtak na sud gdje je rekao kako zbog psihičkih problema nije spreman sudjelovati na glavnoj raspravi pa je sudac Općinskog suda u Puli naložio da Vujevića, “balkanskog Al Caponea”, pregledaju psihijatri.

Nakon što dobije rezultate provedenog vještačenja sudac će odlučiti o daljnjem tijeku postupka.

Vujovića terete za krivotvorenje dokumenata i bude li proglašen krivim prijeti mu do tri godine zatvora. “Balkanskog Al Caponea'” uhitili su u kolovozu s krivotvorenim dokumentima, a koje je planirao iskoristiti kako bi uradio plastičnu operaciju. Zbog toga je sa sobom, imao i veću količinu novca.

Optužnicu protiv njega podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Puli, a tereti ga se za tri krivotvorenja isprave. Prema optužnici, Vujović se tereti da je policajcima koji su ga zatražili dokumente u noći na 18. kolovoza u Medulinu pokazao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore.

Policajcima je dokument zbog nečega bio sumnjiv pa su ga dodatno provjerili i utvrdili da je riječ o krivotvorini. Uhitili su ga u Zagrebu u koji je u međuvremenu otišao, a kod njega su nađene krivotvorena hrvatska osobna iskaznica i vozačka dozvola. Potom su utvrdili kako je Vujović, za kojim je bila raspisana potjernica Interpola Srbije, u Zagreb došao kako bi napravio plastičnu operaciju.

Inače, Vujović je lani u prosincu pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubojstvo Radomira Savovića. Odmah po izlasku iz zatvora, objavila je Pobjeda, radi dodatnih provjera privela ga je policija koja tada nije uočila da je Srbija još 2015. za njim raspisala potragu zbog pokušaja ubojstva u Beogradu. Pustili su ga, a ondašnji mediji naveli su kako se radi ili o velikom sigurnosnom propustu policije ili o namjernom pogodovanju. Srbija ga je tražila jer je 2015. u kafiću pokušao ubiti Darka Bulatovića, sina tadašnjeg direktora nogometne Superlige Srbije i nekadašnjeg prvog čovjeka FK Budućnosti Vlade Bulatovića. Motiv je bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane uznemiravati djevojke za susjednim stolom.