Home Šport Ljubušak Damir Vučić zaludio Split, pokušat će srušiti Dinamo: “Ne znamo tko...

Ljubušak Damir Vučić zaludio Split, pokušat će srušiti Dinamo: “Ne znamo tko te poslao nama, ali hvala im”

SHARE

Damir Vučić koji je potkraj rujna napustio Babovac i NK Ljubuški “preporodio” je RNK Split. Po dolasku Vučića u Split klub iz Parka mladeži nalazio se na začelju prvenstvene ljestvice 3. HNL lige – Jug. Nakon toga je ovaj Ljubušak uzeo stvar u svoje ruke. Od dolaska je Vučić Split vodio u pet prvenstvenih utakmica i još ne zna za poraz.

Veliku stvar Vučić je sa svojom momčadi napravio i u hrvatskom Kupu. U natjecanju u kojem se klubovi iz cijele Hrvatske bore za ‘Rabuzinovo sunce’ Split je izbacio favoriziranu Cibaliju, a sada će u osmini finala igrati protiv zagrebačkog Dinama.

“Početak je bio iznimno kvalitetan s dobrim rezultatima u prvenstvu, ali i u Kupu. Ono što sam zatekao u Splitu je bilo više nego zadovoljavajuće. No, s druge strane dalo se naslutiti zašto su rezultati bili malo lošiji. Imali smo kratko vrijeme da otklonimo postojeće probleme i da radimo na njima. Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da smo postavili dobru dijagnozu. Rješavamo problem po problem i prate nas rezultat”, kaže Vučić za Hercegovina.info.

Rezultati su više nego dobri.

“Tako je. Uz to smo pobijedili i Cibaliju u Kupu i izborili sraz s Dinamom što je više nego zadovoljavajuće. kada se pogleda s odmakom možemo žaliti i za ova dva prvenstvena remija. No, mislim da se nemamo pravo žaliti s obzirom u kakvoj smo situaciji bili prije mjesec dana”, ističe.

Dinamo je zbog prenatrpanog rasporeda zatražio i odgodu Kup utakmice.

 

Za sada na razini razgovora se službeno još ništa ne zna. Dinamo ima gust raspored. Administracija kluba će sigurno u razgovorima s Dinamom naći najbolje rješenje”.

 

“Kada god bude utakmica, a to sam rekao i nakon Cibalije, jedno je sigurno, a to je da je nama to ogromno zadovoljstvo. Igrati protiv momčadi koja igra Ligu prvaka. Sigurno nismo momčad koja će ući u utakmicu sa strahom. Kup je takvo natjecanje da svaka momčad ima pravo nadati se”, dodaje.

Uprava pred njega nije postavila opterećenje ciljevima, ali…

“Split je klub koji ima ogromne potencijale, u okruženju u kojem se nalazi i to se ne može podcijeniti. Split je veliki grad i klub ima dobru školu nogometa iz koje izlaze dobri igrači i klub s pravom ima dobre ambicije. No, ambicije su jedno, a stvarnost nešto drugo. Ja kao trener i klub smo se našli na istoj valnoj duljini i uhvatili smo se u koštac s poslom. Za sada nam ide jako dobro. Nadam se da će to potrajati jedno duže razdoblje i da će nam dati za pravo da napravimo momčad koja će imati snagu za ići u rang više. Split jednostavno ima potencijale i treba stremiti visokim ambicijama. Hoće li to biti ove sezone? Kada uzmemo vremenski odmak od mjesec dana, kada je Split bio zadnji s tri boda, a sada smo na respektabilnom sedmom mjestu, onda ne treba doći u poziciju da se predamo i kažemo da mi to ne možemo. Idemo maksimalno, pa do kuda dođemo. Neki klubovi su za sada u boljoj poziciji, no prvenstvo je još relativno dugo”, zaključio je Vučić.

I najvjerniji navijači splitskog kluba popularni ‘Crveni đavoli’ prezadovoljni su dolaskom Vučića u klub. Oni su na svojim službenim stranicama postavili njegovu fotografiju uz poruku: “Vučiću ne znamo ‘ko te poslao nama, ali fala im“, stoji u objavi.