Home Crna kronika Uhićen i drugi napadač – Zakupci bazena u šaht ubacili svojeg uposlenika?!

Uhićen i drugi napadač – Zakupci bazena u šaht ubacili svojeg uposlenika?!

SHARE

Konjički policajci su uhitili N.Ć. (34), koji je zajedno sa E.D. (35) u petak zbog navodne krađe ležaljki vezao, tukao i u šaht od vode strpao N.F.(21) u objektu “Bazeni” u ulici Luka, potvrđeno je za Dnevni avaz.

Avaz navodi da se radi o zakupcima bazena u Konjicu, a kod kojih je N.F. radio. Naime, 4. studenog u 12:40 sati PU Konjic je obaviještena od strane Doma zdravlja Konjic da se u njihovu ustanovu javio F. N. koji je zadobio ozljede koje su mu nanijele njemu poznate osobe.

Kako je ranije objavljeno, odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije, obavili razgovor sa oštećenim koji im je tom prilikom izjavio da ga je Ć.N.(1988) vozilom odvezao u objekt ”Bazeni” u Ulici Luka u Konjicu , gdje ga je dočekao D.E. (1987). Po ulasku u objekt, oštećenom F.N. vežu ruke, ispituju ga zbog navodne krađe ležaljki sa bazena te udaraju ga po cijelom tijelu, a onda zatvaraju u šaht za vodu i sve to snimaju mobilnim telefonom. Nakon što su ga izvadili iz šahta za vodu oštećeni je iskoristio pogodan trenutak i pobjegao s lica mjesta. Policija je odmah pronašla i lišila slobode D.E.

Pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Konjic nastavljaju istragu u ovom slučaju, a o svemu je obaviješteno i Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područni ured Konjic.