Home Vijesti Učenicima koji su maltretirali učiteljicu prijeti isključenje iz škole

Učenicima koji su maltretirali učiteljicu prijeti isključenje iz škole

SHARE

Protiv tri učenika Tehničke škole u Trsteniku (Srbija) pokrenut je disciplinski postupak zbog incidenta, koji se dogodio u učionici škole 9. studenoga. Učenici su izmakli profesorici stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobitelom i smijali se. Učenici iz Trstenika mogu biti isključeni iz škole, a odluka će biti u srijedu.

“Kolegicu sam zatekao iste večeri u hitnoj sa sinom i čuo što se i kako dogodilo. Srećom nije imala fizičke ozlijede. Učenici nisu bili poznati po većim prekršajima. Za ovako nešto, ne. Trideset godina radim u ovoj školi i do sada se nije ništa slično dogodilo. Postoji mogućnost da budu isključeni iz škole, ali oni su napravili veći prekršaj. Nastavničko vijeće će u iduću srijedu donijeti disciplinsku odluku“, kazao Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku, piše nova.rs.

Slučaj se odigrao u odjeljenju trećeg razreda tijekom šestog nastavnog sata. Prijavljen je policiji i Višem javnom tužiteljstvu u Kruševcu.

Učenik je došao iza profesorice koja je sjedila. Ona mu je rekla da nije kulturno stajati nekome iza leđa. Odmah zatim, učenik je izvukao stolicu i nastavnica je pala na pod.

Nakon toga, na snimku se čuje neprijatno smijanje u učionici. Cijeli događaj je “uživo” prenosio na društvenoj mreži drugi učenik, pa kada je prekinuo snimanje, uključio se drugi učenik, koji je svoj snimak dijelio na “Viberu”.

“Dvojica učenika su maloljetni, dok je jedan punoljetan. S roditeljima je obavljen razgovor. Poslani su im pisani pozivi i oni su blago rečeno, zgroženi. Jedan roditelj se nije odazvao. Vjerojatno nije vidio poziv. Snimak se pojavio iste večeri, oko 23:30 sati. U prvi mah sam bio šokiran. Nisam znao što i kako da razmišljam. Poduzimamo sve mjere u borbi protiv nasilja. Educiramo nastavnike i idemo na seminare“, objašnjava Glidžić.

Maltretirana profesorica je trenutno na bolovanju.