Home Crna kronika Identificirana mlada majka koja je bebu ostavila na deponiji jer je mislila...

Identificirana mlada majka koja je bebu ostavila na deponiji jer je mislila da je mrtva

SHARE

Policija u Tuzli identificirala je majku koja je sredinom listopada svoje novorođenče ostavila na deponiji Huskići kod Lukavca koje je umrlo uslijed gušenja.

Radi se o djevojci u dobi od 19 godina, koja je rodila djevojčicu. Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Tuzli, djevojci je Općinski sud u Lukavcu odredio jednomjesečni pritvor, piše Glas Srpske.

Izvor blizak istrazi, upućen u ovaj slučaj, kazao je kako postoje dokazi da je djevojka u obiteljskoj kući u Lukavcu sredinom listopada ove godine rodila živu bebu.

“Majka djeteta je bila u veoma teškom stanju nakon poroda. Imala je, najvjerojatnije, postporođajnu depresiju. Kada je rodila dijete mislila je da je mrtvo, zbog čega se i onesvijestila. Kada je došla svijesti, uzela je bebu i u panici je stavila u kesu i odnijela na deponiju”, rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je zbog načina na koji je novorođenče ostavljeno došlo do smrti uslijed gušenja.

Prema njegovim riječima, obdukcijom je utvrđeno da nije bilo tragova fizičkog nasilja nad bebom.

“U tijeku su različite istražne radnje i vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti vezanih za smrt novorođenčeta. Bit će obavljeno i psihijatrijsko vještačenje majke novorođenčeta”, rekao je ovaj izvor.

Bebu su sredinom listopada pronašli mještani naselja Huskići koji su odmah pozvali policiju. Novorođenče je tada vozilom Hitne pomoći prevezeno u bolnicu u Tuzlu, gdje je obavljena obdukcija.