Home Vijesti Državljanin BiH u Posušju lišen slobode zbog krijumčarenja državljana Turske

Državljanin BiH u Posušju lišen slobode zbog krijumčarenja državljana Turske

SHARE
U okviru operativne akcije ”Teret” pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 29. studenog 2022. godine, lišili su slobode I.S. (1984.), nakon što je otkriven u krijumčarenju pet državljana Republike Turske.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Vir na području Posušja kada su pripadnici ove jedinice prilikom nadzora državne granice uočili državljane Republike Turske koje je I.S. pokušao prokrijumčariti vozilom Audi, talijanskih registarskih oznaka.

Prema naredbi dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, osumnjičeni I.S. je lišen slobode i protiv njega će Tužiteljstvo BiH biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”krijumčarenje osoba” i ”napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja krivičnih djela” s obzirom na to da je I.S. posjedovao hladno oružje, nož, koje je odložio tek nakon nekoliko upozorenja policijskih službenika Granične policije BiH.

Državljani Republike Turske bit će ispitani u svojstvu svjedoka nakon čega će se s njima postupati u skladu sa uputama pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH.