Home Šport Španjolci se dive Livakoviću i tvrde da su otkrili ‘trik’: Zbog ovog...

Španjolci se dive Livakoviću i tvrde da su otkrili ‘trik’: Zbog ovog će ga pokušati svi kopirati!

SHARE

Iako su brojni tjednima i mjesecima pitali “je li on pravi?”, sinoćnjom predstavom protiv Japana Dominik Livaković potvrdno je odgovorio na pitanje i onima najskeptičnijima.  Prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije proglašen je igračem utakmice osmine finala, a kako i ne bi kada je njegovim majstorskim obranama Hrvatska u drami jedanaesteraca izborila plasman u četvrtzavršnicu.

Podsjetio nas je tako sve na briljantne trenutke njegova sugrađana, Zadranina Danijela Subašića, koji je u Rusiji 2018. također ‘skinuo’ tri penala u osmini finala protiv Danske.

Upisao se tako Livaković i u povijest jer takvo što pošlo je za rukom samo njemu, Subašiću i portugalskom vrataru Ricardu koji je to isto učinio Englezima 2006. I dan poslije cijeli nogometni svijet bruji o vrataru vatrenih, a pojedini mediji tvrde da su otkrili tajnu hrvatskog vratara kojeg će, kako pišu, pokušati kopirati svi.

Španjolci ističu kako je Livakovića još 2019. prepoznao legendarni Iker Casillas, koji je tada napisao kako ga s pozornošću prati. Za razliku od velike većine golmana, koji stranu na koju će se baciti odaberu i prije nego što vide gdje će lopta ići, Livaković je čekao da izvođači opale loptu i onda se bacio i to tako da se prvo nagnuo naprijed, napisao je španjolski portal As.