Home Šport Srpski mediji o čudesnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom: ‘Šok i kapa dolje‘,...

Srpski mediji o čudesnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom: ‘Šok i kapa dolje‘, ‘Zašto su ‘vatreni‘ u polufinalu, a mi na margini‘

SHARE

O još jednoj velikoj pobjedi Hrvatske i prolasku u polufinale raspisali su se i srpski mediji. Mahom hvale izvedbu naših, a neki vuku paralelu s njihovom selekcijom i pitaju se što je pošlo po krivu…

– Šok i kapa dole: Hrvatska je u polufinalu Mundijala, Vatreni režirali novo „čudo na penale”, Brazilci mogu na Kopakabanu – naslov je na tamošnjem Blicu. U nastavku pišu:

– Za novi nestvaran uspjeh naših susjeda opet je zaslužan golman Dominik Livaković. Branio je sve moguće i nemoguće u 120 minuta, a onda i penal.

– „Mi smo europski Brazilci!” Hrvati u transu ukrali citat iz doba Jugoslavije – drugi je tekst na istom portalu.

Sjetili su se i Joška Gvardiola:

– Hrvatska ima najboljeg stopera na planeti: „Zoro” ruši rekord od bar 100 milijuna eura, a poslije Brazila možda ta suma bude i mnogo veća – dive se još jednoj maestralnoj izvedbi „ministra hrvatske obrane”.

Srpski Kurir već je počeo uspoređivati našu i njihovu reprezentaciju.

– Šta to ima Hrvatska, a Srbija nema? Ovo su razlozi zbog čega su Vatreni tako uspješni, a Orlovi i dalje na margini – stoji u naslovi, a u tekstu su pojasnili:

– Hrvatska je odavno napravila jak kult reprezentacije i mnogi Hrvati se identificiraju s nacionalnim timom. Imaju bezrezervnu podršku navijača, kako u Hrvatskoj, tako i u dijaspori. U odnosu na Rusiju, u Kataru je čak 18 novih igrača, tako da svježe krvi imaju napretek.

Pohvalili su i našu ligu. Isti izvor navodi kako u hrvatskoj reprezentaciji značajnu ulogu imaju igrači iz domaće lige, dok kod srpskog sastava nije nastupio nijedan igrač iz njihove Superlige. Dodali su i ovo:

– Kada obuku dres, Hrvati daju sve od sebe, malo što ih može poremetiti, a pogotovo ne afere koje nemaju veze s nogometom. Nažalost, sa Srbijom nije tako.

Ni Telegraf nije štedio s pohvalama na račun naše reprezentacije.

– Dajte im Brazil da se igraju: Hrvati pokazali Srbima kako se to radi i napravili čudo u Kataru! – piše Telegraf. U nastavku su dodali:

– Hrvati su još jednom dokazali da su pravi specijalisti za neizvjesne situacije. Bila im je ovo već druga takva na ovom Mundijalu.

Tabloid Alo ističe kako je senzacionalna Hrvatska smijenila brazilskog izbornika Titea.

– Vatreni su gospodari penal lutrije. Hrvatska poslije drama eliminirala Brazilce, poslala ih kući i prošla u polufinale Svjetskog prvenstva.