Home Društvo Humanost u BiH: Cvjetko je donirao bubreg Zorici koju nije ni poznavao

Humanost u BiH: Cvjetko je donirao bubreg Zorici koju nije ni poznavao

SHARE

Cvjetko Ćirić zvani Ćiro vraća se svojoj kući u Lopare poslije velikog humanog čina kojim je spasio život Zorici Dokić iz Bijeljine. Iako je nije znao, odlučio je da joj donira bubreg. Operacija je obavljena u bolnici u Turskoj.

Sve je uspješno završeno, Ćiro se vraća u zavičaj, a Zorica je ostala zbog daljeg praćenja postoperativnog stanja.

“Kako da te nazovem. Imam brata jednog a ti si mi drugi. Hvala ti brate što si me oslobodio muka. Ovaj čovjek je čovjek ogromnog srca. Čovjek koji se sam ponudio da me spase bez ijedne marke. Nije htio novac uzet ni da putovnicu izvadi a kamoli za nešto drugo. Čovjek koji je dokazao ljudskost, humanost. Njegov postupak nema cijenu. Dok sam tragala za donatorom nailazila sam na mnoge ucjene tražeći velike količine novaca a Ćiro bez ijedne marke i vi vidite koja je ovo gromada od čovjeka. Legenda! Znači ima još ljudi velikog srca. Hvala ti brate nikad ti ne mogu zaboraviti. Kažem imam jednog brata ti si mi drugi”, ovo stoji u objavi Zorice Dukić, objavljenom na Facebook stranici Udruženja žene Milina sela.

Uz ovu objavu objavljena je i fotografija na kojoj je Zorica, Cvjetko, prevodilac Mubera i koordinator Selen, prenosi BN.

“Zahvaljujemo se Cvjetku čovjeku velikog srca koji je darovao bubreg i život produžio Zorici. Hvala ti”, stoji ispod fotografije.