Home Svijet Kaos tijekom dočeka argentinskih igrača, dvoje mrtvih, jedan dječak u komi

Kaos tijekom dočeka argentinskih igrača, dvoje mrtvih, jedan dječak u komi

SHARE
Argentinska nogometna reprezentacija vratila se u utorak ujutru u Buenos Aires nakon što je u nedjelju u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Francusku. Lionela Messija i suigrače usred noći su na ulicama dočekale stotine tisuća navijača, a ogromno slavlje, koje u Argentini traje od nedjelje, nastavilo se u noći s utorka na srijedu, prenosi Fox News.
Igrači su autobusom krenuli kroz grad prema predsjedničkoj palači, a na ulice glavnoga grada izašlo je nekih četiri, a prema nekim procjenama i 5.5 milijuna ljudi. Gomila navijača zakrčila je sve glavne prometnice u gradu, a svijet su obišle fotografije nepreglednih kolona ljudi na ulicama i trgovima.
Navijači su se penjali na rasvjetne stupove, semafore i krovove autobuskih stanica na kojima su slavili, skakali i pjevali. Nažalost, u tom slavlju jedan 24-godišnjak propao je kroz stakleni krov i ubrzo preminuo, a drugi navijač poginuo je nakon što mu se zastava, koju je imao oko vrata, zaplela za kotač motocikla i udavila ga.  Petogodišnji dječak je u komi nakon što mu je na glavu pala krhotina sa spomenika na koji su se navijači penjali. Tisuće navijača je lakše ili teže ozlijeđeno, a huligani su otimali policijska vozila i u njima se vozili po gradu. Situacija je bila na rubu da izmakne kontroli u trenutku u kojem autobus s igračima više nije mogao ni naprijed ni nazad kroz ogromnu masu ljudi. Dok je autobus prolazio ispod nadvožnjaka brojni navijači su u njega pokušali uskočiti, a neki su pritom pali i teško se ozlijedili. Policija je nakon toga uspjela izdvojiti autobus iz mase i odvući ga na sigurno odakle su igrači prebačeni u dva helikoptera. U letjelicama su nekoliko puta nadletjeli centar grada i potom se uputili prema predsjedničkoj palači na službeni prijam. Kako je dan, a onda i noć odmicala, na ulicama je bilo sve više nereda. Jake policijske snage borile su se s huliganima, korišteni su i gumeni metci, a konačan broj ozlijeđenih i uhićenih još nije poznat.