Home Vijesti Preminuo pjevač Massimo Savić

Preminuo pjevač Massimo Savić

SHARE

U 61. godini, nakon kratke i teške bolesti preminuo je naš poznati pjevač Massimo Savić. Karijeru je počeo kao vođa legendarne grupe Dorian Gray, 1983. izdaje prvi album – Sjaj u tami, a dvije godine poslije album Za tvoje oči. Kruna karijere bio mu je koncert u Areni Zagreb ove godine petog studenog.

Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća.

Vijest o smrti pjevača potvrdila je i obitelj na Facebooku.

– Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure, oprostile su se od Massima njegove kći i žena.

Massimo Savić rođen je u Puli 6. lipnja 1962. godine. Srednju školu pohađa i završava u Zagrebu gdje započinje njegova glazbena karijera.

Publici se prvi put predstavio 1983. kao vođa synth-pop grupe Dorian Gray kad izdaje prvi album ‘Sjaj u tami‘. Dvije godine kasnije izlazi njihov drugi album ‘Za tvoje oči‘.

Nakon razlaza grupe, Massimo devedesetih započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u suradnji sa Zrinkom Tutićem.

Nakon pet godina stanke, objavljuje novi album jednostavna naslova Massimo, a potom su uslijedili hvaljeni albumi Vještina i Vještina 2 koji su Massima vratili u sam vrh hrvatske mainstream pop-rock glazbe i potvrdili ga kao jednog od najboljih pjevača na ovim prostorima.

Sredinom 2011. godine, Massimo objavljuje ogroman hit ‘Iz jednog pogleda‘, čiji je tekst i glazbu napisao Predrag Martinjak. Ovo je bila prva suradnja između Massima i Peggyja koja se kasnije nastavila sve do samoga kraja.

U karijeri je osvojio čak devet diskografskih nagrada Porin, a izdao je 17 solo albuma.