Home Vijesti Novi detalji o ženi koju traži njemačka policija: Mirnesa je iz Busovač,...

Novi detalji o ženi koju traži njemačka policija: Mirnesa je iz Busovač, roditelji su je se odrekli

SHARE

Dan nakon što je otkriven Instagram profil žene za kojom policija Stuttgarta traga zbog krađe millijun eura, izlaze novi detalji o njezinom životu. Kako je Fenix-magazin ranije prenio, riječ je o Mirnesi S, porijeklom iz BiH, koja je radila u tvrtki za transport novca, odakle je i ukrala millijun eura.

U Stuttgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove tvrtke, radila je kao konobarica. Rodom je iz Bosne i Hercegovine, točnije iz Busovače. Roditelji su je se odrekli, a djevojački se prezivala Bešlić, piše Crna-Hronika.info.

U razotkrivanju identiteta ključan je bio njezin Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u markiranu odjeću. Njemački list Bild u svom tekstu na naslovnoj stranici prenosi da je više nego očito da je Mirnesa S. živjela luksuznim životom. Naime, na njezinim fotografijama se mogu vidjeti skupocjeni nakit, torbe, rolex satovi… Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca – stoji u Bildovom tekstu.

Novinari Bilda su posjetili i susjedstvo u kojem je živjela, a jedan od susjeda koji je želio ostati anoniman je rekao: ‘Viđao sam je kada bi šetala, bila je zaista upadljiva pojava. Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale’. Kako prenosi Bild, jedno je sigurno: novac nije uzimala postepeno tijekom dužeg razdoblja, nego je čitav iznos ukrala odjednom. Daljnjom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, te je li imala pomagača “iznutra”.

Podsjetimo, ona je iz prostorija tvrtke 14. listopada, oko 15.10 sati ukrala više od milijun eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom priopćenju nisu pojasnili na koji način je ona iz tvrtke iznijela toliki novac.  Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do uhićenja 42-godišnjakinje. Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji – priopćila je policija u Stuttgartu.