Home Crna kronika Detalji tragedije: Dječak (4) progutao žir s novogodišnje jelke, pa preminuo

Detalji tragedije: Dječak (4) progutao žir s novogodišnje jelke, pa preminuo

SHARE

Inspekcija Ministarstva prosvjete otišla je u Vladičin Han gdje je u vrtiću četverogodišnji dječak progutao žir, nakon čega je preminuo.

Žir je s novogodišnje jelke, piše Telegraf.

Direktorica PU „Pčelica” Ljiljana Ristić, u okviru koje funkcionira vrtić „Čarolija”,  kaže da „iz opravdanih razloga nije u prilici da daje izjave”.

U vrtiću se jučer odvijala prava drama, prema riječima očevidaca ovog događaja.

– Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Utrčali su unutra liječnika i sestre. Istrčali su noseći dječaka, koji je već bio u nesvijesti. Nosili su ga kao neko mače, bile su mu pale i ruke i noge. Velikom brzinom i pod sirenama su ga odvezli – kaže jedan od očevidaca.

Dječak je žir u vrtiću progutao u ponedjeljak u prijepodnevnim satima, a u besvjesnom stanju je prebačen najprije u Zdravstveni centar u Surdulici, zatim u Niš, gdje je preminuo.

Dijete je u popodnevnim satima primljeno u UKC Niš u veoma teškom općem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC-u je izvađen strani predmet iz dišnih puteva ali to nažalost nije promijenilo njegovo stanje. Usprkos svim poduzetim mjerama više medicinskih timova UKC, nažalost noćas je preminuo.

Vrtić “Čarolija” je samo prije nedjelju dana, nakon rekonstrukcije, pušten u rad. Svečanosti je prisustvovao i ministar Ružić.

U Osnovnom javnom tužiteljstvu u Vladičinom Hanu je rečeno da su obaviješteni o slučaju i da se prikupljaju dodatne informacije.