Home Crna kronika Mirnesa S. imala pomagače, pljačku planirala 250 metara od policije

Mirnesa S. imala pomagače, pljačku planirala 250 metara od policije

SHARE

“Pljačku stoljeća” Mirnesa S. nije izvela sama, najvjerovatnije je u cijeloj akciji sudjelovalo između četiri i šest osoba, prenosi njemački Bild ocjenu stručnjaka iz ove oblasti.

Dalje se navodi da je Mirnesa, iako samo operater u tvrtci, često pomagala kolegama pri pakovanju novca u kese, a sve na osnovu povjerenja koje su kolege imale u nju.

“Previše povjerenja ponekad može da napravi probleme. Prebrojavanje novca i pakovanje je jako osjetljiva stvar. Novac u kešu je na stolu. Ukoliko sačekate pravi trenutak, lako možete da ga ukradete”, rekao je Ervin Piken direktor tvrtke koja se takođe bavi transportom novca, prenose Nezavisne.

I glasnogovornik policije je također suglasan s činjenicom da je Mirnesa najvjerovatnije imala pomagače i da je u tijeku provjera tko bi to mogao biti.

“Skoro je nemoguće da je sama ukrala milijun eura”, rekao je on.

U međuvremenu, Mirnesin prijatelj Muhamed-Mujo O. objavio je nekoliko video snimaka na kojima je Mirnesa, izazivajući pravu pometnju na društvenim mrežama, otkrivajući gdje bi se mogla sakriti.

Naime, on je 25. i 26. prosinca objavio video klipove, koji su očigledno starijeg datuma, a na kojima ona pjeva. Jedan video je datiran na 23.9.2021. godine. Zatim je objavio i video iz aviona, koji navodno slijeće u Sarajevo, uz post: Sarajevo, eto tebi tvoga”. Ispod njegovih postova nalazi se ogroman broj komentara, poput: Interpole, gdje si sada?” i “Prijavit ću te policiji!”

U svakom slučaju, i policija je uvjerena da je Mirnesa S. napustila Njemačku i da se krije u nekoj stranoj državi. Navodno, postoji već nekoliko tragova koje policija istražuje.

Također, iz ovog njemačkog medija su ranije potražili i njen stan u Stuttgartu, pa su otkrili da se nalazio na trećem katu u neupadljivoj stambenoj zgradi. Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza Državnog ureda kriminalističke policije.

Sada je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Kako su prenijeli, na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorke: “Vaš profilni cilindar je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije”.

Podsjetimo, ona je iz prostorija tvrtke 14. listopada, oko 15.10 sati ukrala više od milijun eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u tvrtci. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom priopćenju nisu pojasnili na koji način je ona iz tvrtke iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do uhićenja 42-godišnjakinje.