Home Crna kronika Pacijent tukao medicinsku ekipu koja mu je pomogla

Pacijent tukao medicinsku ekipu koja mu je pomogla

SHARE

Sindikat zdravstvenih radnika Velike Kladuše zatražio je zaštitu i angažman nadležnih tijela nakon što je u noći između ponedjeljka i utorka, jedan pacijent fizički nasrnuo na zaposlenike Doma zdravlja u tom gradu koji su mu pružili pomoć.

Ovaj događaj su snimile nadzorne kamere i on je potom objavljen na društvenim mrežama, a u snimku se može vidjeti kako krupniji muškarac napada i udara dvojicu medicinara.

U priopćenju se navodi kako je pacijent u besvjesnom stanju dovezen u Dom zdravlja nakon što je imao prometnu nesreću i da mu je pružena odgovarajuća medicinska pomoć. Nakon što se osvijestio, napao je medicinare.

“Ovim putem želimo da upoznamo javnost na svakodnevne torture, fizičke i psihičke, na medicinske radnike Doma zdravlja Velika Kladuša koji su uvijek na raspolaganju svim građanima, ali su nažalost vrlo često izloženi stresnim situacijama u kojima je ugrožen njihov rad”, kaže se u priopćenju sindikata.

Navodi se da je krajnje vrijeme da medicinski radnici dobiju status službenih lica kako bi zakonski bili zaštićeni.

“Pacijent je dovezen nakon prometne nesreće i bio je u nekom čudnom stanju. Kada se pribrao, počeo je bacati stvari po prostoriji, udario je šakom u glavu jednog medicinara, a pri tome je zakačio i doktoricu. Poslije toga došla je policija, a ovim putem pozivam nadležna tijela da što prije utvrde činjenično stanje i poduzmu zakonske mjere u ovom slučaju“, istaknuo je Muris Halkić, ministar zdravstva u Vladi USŽ.