Home Vijesti I ovo je BiH: Roditelji prijetili nastavnici jer je učeniku zaključila četvorku

I ovo je BiH: Roditelji prijetili nastavnici jer je učeniku zaključila četvorku

SHARE

U sarajevskoj Osnovnoj školi Safvet-beg Bašagić, jučer, 29. prosinca, došlo je do incidenta, kada je roditelj jednog od učenika verbalno napao nastavnicu koja je njegovom djetetu zaključila četvorku…

O svemu je upoznata policija, a o svemu se oglasila i škola.

“Jučer je u školu, u vrijeme velikog odmora u drugoj smjeni, ušao A.Č. otac učenika. Urlao je, u holu punom učenika, usprkos molbi dnevnog čuvara da čeka ispred ulaznih vrata, na nastavnicu i prijetio da će je ‘progutati mrak’ zbog zaključene ocjene 4 na polugodištu školske 22/23. iz jednog od nastavnih predmeta. Kasnije, u prisustvu policajca iz PU Centar, i A.Č. i njegova supruga A.Č. su uputili niz pogrdnih i omalovažavajućih riječi nastavnici te je gospođa A.Č. nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer ‘maltretiraju njeno dijete’.

Zaposlenici JU OŠ Safvet-beg Bašagić oštro osuđuju primitivan i bahat nastup roditelja i odbacuju sve njihove navode kojima su okarakterizirali pojedine uposlenice i uposlenike te samu školu. O svemu je obaviještena policija (prijetnji nastavnici, o nasilnom ulasku u javni objekt i uznemiravanju djece te remećenju javnog reda i mira) i škola će učiniti sve što je u njenoj moći da se ovakvo nasilno ponašanje adekvatno kazni.

Zaposlenice i zaposlenici škole daju podršku napadnutoj kolegici. U suradnji s Vijećem roditelja škole radit ćemo na tome da se ovakve scene onemoguće kako bi i učenici i zaposlenici imali sigurno okruženje”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Namir Ibrahimović, direktor škole.