Home Glazba Mate Bulić: Snimam novu pjesmu “Trošim život” koja će biti veliki hit

Mate Bulić: Snimam novu pjesmu “Trošim život” koja će biti veliki hit

SHARE

Jedan od događaja koji je obilježio 2022. godinu je i povratak Mate Bulića, pjevačkog “kralja dijaspore”, na glazbenu scenu.

Taj povratak službeno je označen na Večernjakovu pečatu. Malo tko je očekivao da će, nakon dugog oporavka od posljedica koronavirusa i nekoliko mjeseci provedenih u induciranoj komi, Mate ikad više zapjevati pred publikom. Ipak, to se dogodilo. Premda dvadesetak kilograma mršaviji, Mate je izdržao, a već nakon srpnja počeo je i češće nastupati na različitim prigodama. Teško razdoblje je iza njega.

– Cijela godina prošla mi je u privikavanju na normalan život. Nisam ništa forsirao, pa sam tako u drugoj polovini srpnja polako počeo s koncertima sa svojim pratećim bendom Delta u neizmijenjenom sastavu, da bih, evo, kraj godine dočekao nastupajući punom snagom, što znači da do kraja odradim koncert od dva i pol sata. Tu snagu mi je dao Bog i ovom prigodom zahvaljujem Bogu i svima koji su molili za mene – kazao je.

Nedavno ste izjavili da su vam liječnici preporučili pjevanje?

– Kad sam bio na posljednjem liječničkom pregledu u Frankfurtu, pitao sam svoga liječnika pulmologa mogu li nastaviti pjevati kao što sam nekoć radio. On mi je odgovorio: “Ako vas ima tko slušati, slobodno pjevajte”! Znači, svi pulmolozi, dakle i Nijemci i ovdje u Hrvatskoj, te moji prijatelji i oni koje ne znam, ovako su rekli: “Mate, samo pjevaj!” Jer to je jedan vid rehabilitacije, dobre vibre, jedno rasterećenje. Pjevanje jako koristi plućima.

Znači li to, Mate, da ćemo uskoro moći očekivati i nove hitove?

– Pa da, već za mjesec dana planiram izdati novu pjesmu koja će se zvati “Trošim život”. Napravila ju je moja ekipa s kojom dugo radim. Riječ je o jednoj veseloj pjesmi, ja bih je nazvao rehabilitacijskom pjesmom, o razdoblju kroz koje sam prošao i kroz koje prolazim. Mislim da je pjesma kao stvorena za mene. Sve su nas obradovali uspjesi hrvatske nogometne reprezentacije i vašega prijatelja Zlatka Dalića.

Kako ste doživjeli ovaj uspjeh u Kataru i osvajanje brončane medalje?

– Kao i svaki od četiri milijuna Hrvata, navijao sam svim srcem i svom snagom. Reprezentacija je pokazala zavidan talent, volju i snagu te zajedništvo hrvatskog naroda, što nam je najpotrebnije i što je bio ključ uspjeha. A zna se da je cijelu tu priču dirigirao moj prijatelj, dirigent Zlatko Dalić, koji je, uz to što je nogometna vedeta, i čovjek s velikom dušom.

Što biste poručili svojim fanovima i čitateljima u 2023. godini?

– U prvom redu želim puno zdravlja sebi i svojoj obitelji, kumovima, prijateljima i svim ljudima dobre volje. I drugo, želim se vraćati polako, pjesmu po pjesmu, svakih pet mjeseci, i predstavljati ih publici kako sam to radio i prije izbijanja pandemije. Već se 2023. godina dobro puni i preda mnom je puno koncerata.

Blagdane provodite s obitelji koju uvijek spominjete i bez čije potpore ne biste mogli sve ovo preživjeti?

– Meni je obitelj najvažnija stvar na svijetu, uz domovinu i vjeru. Tisuće malih obitelji također su povezane uz moju obitelj i to je ono što nas veže i daje nam snagu. Držimo do obitelji jer je obitelj kolijevka života i bez nje čovjek ne može biti uspješan i ispunjen. Još jednom hvala mojoj ženi, mojim kćerima, zetovima, kumovima, koji su bili uz mene i čvrsto vjerovali te zahvaljujući njima tu sam danas gdje jesam.