Home Zdravlje Nutricionist otkrio: Ovo su tri najgore namirnice koje možete pojesti

Nutricionist otkrio: Ovo su tri najgore namirnice koje možete pojesti

SHARE

Kada je riječ o održavanju zdrave prehrane, nije važno samo koliko jedete, već i hrana koju jedete.

Registrirani dijetetičar Luke Corey kaže da je najgore što možete pojesti hrana koja sadrži puno kalorija, a ima malo zdravih i hranjivih tvari kao što su esencijalni vitamini i minerali. Govori o namirnicama kao što su peciva i torte, sokovi, mesne prerađevine, pržena hrana i drugo, piše DeleciousFood.

– Mnoge od ovih namirnica također imaju visok sadržaj natrija i dodanog šećera, što može doprinijeti ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima. Ne kažem da nikad više ne treba jesti neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo rijetkim prilikama – objašnjava dijetetičar. Ovo su, prema njemu, tri namirnice koje nikako ne bi trebale biti dio redovite prehrane:

Zamrznuta pizza

– Većina zamrznutih pizza sadrži puno kalorija, natrija, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih tvari – rekao je Corey.

Gazirana pića

Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama, što može doprinijeti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera. – To može dovesti do povećanja tjelesne težine i drugih zdravstvenih problema – tvrdi.

Mesne prerađevine  Corey navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koje ne samo da imaju puno kalorija, nego su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima, što može doprinijeti raznim bolestima.

No, Corey ističe i da je vrlo važno održavati raznoliku i zdravu prehranu, a ne samo izbjegavati određenu hranu.

– Postoji uravnotežena prehrana i neuravnotežena prehrana. Niti jedna hrana sama po sebi neće čovjeka udebljati niti mu narušiti zdravlje. Najvažnije je kako se pojedine namirnice uklapaju u cjelokupni obrazac prehrane. Budući da postoji toliko mnogo čimbenika koji dolaze u obzir kada jedemo svaki dan, toliko je mnogo zdravih obrazaca prehrane moguće. Važno je da svatko pronađe stil koji mu odgovara – zaključio je.