Home Crna kronika U novogodišnjoj noći bacila dijete u rijeku, pa otišla slaviti

U novogodišnjoj noći bacila dijete u rijeku, pa otišla slaviti

SHARE

Policija je uhitila 29-godišnju majku bebe, koja odbija da prizna da je bacila dijete u ledene vode rijeke u novogodišnjoj noći.

Žena je, navodno, 31. prosinca uzela taksi iz mjesta Stavros Imatijas, sa bebom u naručju i uputili se ka mjestu gdje ga je bacila u vodu. Potom je otišla u Aleksandriju i odsjela u hotelu, gdje je provela novogodišnju noć. Čim je svanulo, vratila se u kuću u kojoj je živjela sa bebom, bakom i djedom.

Kada se vratila kući bez kćerke obitelj je alarmirala policiju koja je odmah pokrenula istragu kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Policija je ispitala majku koja je policajcima prvo rekla da je bebu ostavila u napuštenoj kući u Veriji. Međutim, vlasti tamo nisu mogle da pronađu nikakve tragove.

Policija je izvršila pritisak na majku i ona je na kraju odbacila svoje tvrdnje, rekavši da je bacila bebu u branu Aliakmonas kasno u novogodišnjoj noći.

Nakon pretresa u okolini, policija je locirala bebu i izvukla tijelo iz rijeke. Tijelo je prenijeto u bolnicu Verija, gdje su liječnici mogli samo potvrditi smrt djeteta.

Kako prenosi lokalni medij veriotis.gr, liječnici koji su pregledali tijelo utvrdili su da ima ujede životinja. Zatražena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Otac djeteta rekao je za protothema.gr da je unatoč naporima koje je ulagao da prizna dijete nakon njegovog rođenja, uvijek nailazio na zid njene obitelji, ali se brinuo o njemu i posjećivao ga vrlo često. Izjavio je da je šokiran zbog ubojstva i ne može da vjeruje kako je 29-godišnja djevojka donijela ovu odluku.

-Od dana kada se rodila borio sam se za ovu bebu i želio sam da je priznam. Često sam je viđao, uvijek je bila u čistoj odjeći i izgledala je dobro, nikad nisam mogao da zamislim da će se ovo dogoditi. Da je postojao znak, uradio bih drugačije – kaže on.

Neslužbeni rezultati obdukcije navodno pokazuju da je beba preminula od gušenja, a majka nastavlja da negira zločin, pokušavajući da se opravda riječima da dijete nije bacila u rijeku, već da joj je ispalo iz ruku.

-Nisam ubila svoje dijete, ne znam što se dogodilo – rekla je na saslušanju i dodala da joj je dijete palo u vodu i da nije mogla da skoči da je izvuče.

Sljedećeg dana bebi bi bio rođendan i djevojčica bi napunila godinu.