Home Šport Livnjak i Širokobriježanin uz bok Luki Modriću

Livnjak i Širokobriježanin uz bok Luki Modriću

SHARE
Livanjski bacač kugle Filip Mihaljević i širokobriješki karataš Anđelo Kvesić nalaze se odmah iza Luke Modrića u 71. izboru najboljih sportaša Hrvatske u organizaciji Sportskih novosti.

U muškoj konkurenciji uvjerljivo je slavio kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić sa 208 glasova. Veznjak Real Madrida jedini je nogometaš koji je dva puta osvojio ovu nagradu.

Drugi je bio osvajač europskog zlata u bacanju kugle Filip Mihaljević sa 37 glasova, dok je europski prvak u kategoriji +84 u karateu, te zlatni s Mediteranskih igara Anđelo Kvesić treći sa 12 glasova.

Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković je rekordni deveti put u karijeri proglašena najboljom hrvatskom sportašicom.

Hrvatska nogometna reprezentacija je slavila u momčadskoj konkurenciji, dok je u ekipnoj konkurenciji najboljim proglašen Kuglački klub Mlaka iz Rijeke.

Posebno priznanje dobili su izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

U ovogodišnjoj anketi, 71. po redu, sudjelovala su 264 novinara iz 55 redakcija, a svečanost dodjele nagrada održana je u nedjelju u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.

Rezultati

 Sportašica:
1. Sandra Perković (atletika) – 87
2. Lena Stojković (tekvando) – 73
3. Barbara Matić (džudo) – 53
4. Mirela Kardašević (ronjenje na dah) – 37

Sportaš:
1. Luka Modrić (nogomet) – 208
2. Filip Mihaljević (atletika) – 37
3. Anđelo Kvesić (karate) – 12
4. Filip Jurišić (jedrenje) – 3…

Momčad godine:
1. Nogometna reprezentcija – 235
2. Vaterpolska reprezentacija – 19
3. Martin i Valent Sinković (veslenje) – 9
4. Tonči Stipanović i Tudor Bilić (jedrenje) – 1

Ekipa godina:
1. Kuglački klub Mlaka – 106
2. Karate reprezentacija – 75
3. Odbojkaška reprezentacija – 70
4. Rukometna reprezentacija – 10…