Home Društvo Ramljak Marko Bošnjak domaću glazbu odvodi na svjetsku razinu

Ramljak Marko Bošnjak domaću glazbu odvodi na svjetsku razinu

SHARE
Njegov debitantski nastup na prošlogodišnjoj Dori izazvao je veliku pažnju te je proglašen najvećim iznenađenjem domaćeg Izboru za pjesmu Eurovizije.

Riječ je o Marku Bošnjaku, 19-godišnjaku koji je s pjesmom Moli za nas završio na visokom drugom mjestu. Njegove sjajne vokalne sposobnosti prepoznate su još dok je kao 11-godišnjak nastupao u glazbenom natjecanju Pinkove zvjezdice.

Bila je to tek naznaka kako ovog mladića čeka sjajna karijera, a potvrda je stigla i s njegovom novom pjesmom Spokojan, koja ovih dana ne napušta radijski eter.

U njoj je ponovno udružio snage sa svojim dugogodišnjim suradnicima Vlahom Arbulićem i Mihovilom Šoštarićem, a rezultat je pjesma koja sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu.

Izlazak nove pjesme bio je sjajan povod za kratak razgovor Journala s mladim pjevačem, a u nastavku doznajte kako je počela njegova ljubav prema glazbi, kako se nosi s kritikama te što priželjkuje u budućnosti.

Kako se u tebi razvila želja za bavljenjem upravo glazbom?

Nisam baš siguran kako se razvila želja za glazbom. Rekao bih da je oduvijek postojala i bila prisutna u mom životu, ali da je presudni trenutak bio prvi dječji festival na kojem sam se natjecao. Tada sam shvatio da volim pozornicu i da mi je jako zabavno pjevati pred publikom.

Od malih nogu si na sceni te pod svjetlima pozornice. Kako se nosiš s kritikama?

S kritikama se nosim odlično, jer sam ih se itekako naslušao i načitao otkako se bavim glazbom. Smatram da su konstruktivne kritike nešto što generalno uvijek cijenim i poštujem, a za ove manje konstruktivne sam shvatio da me i nije baš briga.

Vjerujemo kako je pred tobom svijetla glazbena budućnost, što ti priželjkuješ ostvariti u njoj?

Priželjkujem si da ostvarim sve svoje ciljeve koje imam još od malena kada je u pitanju glazba. Iako, mislim da mi je prioritet biti zdrav i sretan i sam postavljati svoju definiciju uspjeha.

 

Tvoju glazbu prate i vrlo zanimljivi videi. Koliko ti je važno izraziti se i kroz video umjetnost? Sudjeluješ li u kreativnom procesu?

Te sam sreće da me se aktivno sluša kada je u pitanju snimanje i realizacija nekog video spota. Bitno mi je da se poštuje moja vizija i kreativni input, jer na kraju krajeva spot kojeg snimamo će biti trajno povezan sa mojim osobnim i umjetničkim izričajem, tako da mi je bitno da je sve lijepo upakirano…

U čemu uživaš osim u glazbi? Kako voliš provoditi slobodno vrijeme?

Mislim da je uz sve što u slobodno vrijeme radim glazba prisutna. Bilo da je riječ o izlascima, šetnjama, skejtanju ili meditaciji – za sve imam playlistu i uvijek se nešto sluša.

 

Mi rado slušamo tvoje pjesme, a što se može naći na tvojoj playlisti?

U zadnjih nekoliko tjedana prevladavaju SZA, Cleo Sol, Solange, Omar Apollo, Ms. Lauryn Hill, Grimes…