Home Gospodarstvo Ljubuški i ove godine subvencionira rad privatnih vrtića

Ljubuški i ove godine subvencionira rad privatnih vrtića

SHARE
U Ljubuškom je održana XXI. sjednica Gradskog vijeća. Sjednici, na kojoj se našlo 19 točaka dnevnog reda, nazočila su i dva nova vijećnika u ovom sazivu – Vinko Prskalo (HDZ 1990) i Ivica Milićević (HSP BiH – HSP AS BiH).

Sve točke dnevnog reda o kojima se glasalo su usvojene jednoglasno, među njima i Program rada Gradskog vijeća Ljubuški za 2023. godinu i Odluka o dobitnicima javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2022. godinu. Nagradu za životno djelo dobili su Louise i Steve (Stipe) Bubalo, a godišnju nagradu gospodarsko društvo JUR PROM d.o.o. Ljubuški. I u ovoj godini iz gradskog proračuna će biti izdvojena sredstva za subvencije privatnih dječjih vrtića, prenosi Ljubuški.ba

Grad Ljubuški je jedina jedinica lokalne samouprave u okruženju koja već nekoliko godina sufinancira rad privatnih dječjih vrtića kako bi smanjili razlike u cijenama između Dječjeg vrtića, čija je cijena 90 KM i privatnih vrtića, kojih sad imamo pet, i njih svih pet će dobiti potporu Grada, naravno ako ispune uvjete natječaja. Ponosan sam na ovu mjeru koju vijećnici jednoglasno podržavaju, objasnio je gradonačelnik Vedran Markotić.

U Ljubuškom se, uz potpore svim redovitim studentima državnih sveučilišta, potiče i studentska izvrsnost. Naime, usvojenom Odlukom o dodjeli jednokratnih financijskih nagrada studentima, dobitnicima Rektorovih i Dekanovih nagrada za najuspješnije studente Grada Ljubuškog za akademsku 2021./2022. godinu, studenti će dobiti po 500 KM jednokratne potpore. Dodjela nagrada izvršit će se putem Javnog poziva.

Ovo je neki način da one koji su najbolji od najboljih prepoznamo i nagradimo te motiviramo i ostale da budu što bolji, rekao je gradonačelnik Markotić.

Projekti iz područja kulture i športa također će dobiti financijsku potporu.

Mislimo da je ovo dobar put kojim trebamo ići, da kulturne udruge koje djeluju i športski klubovi koji su ponos i dika našeg grada, ne ovise o volji nijednog pojedinca ili mene kao gradonačelnik nego da početkom godine znaju s kolikim sredstvima raspolažu od Grada da mogu planirati svoja natjecanja, a kulturne udruge predstave, književne promocije i slično, zaključio je gradonačelnik Markotić.

Vijećnici su usvojili i Sporazum o suradnji između Grada Ljubuškog i Općine Sračinec (Republika Hrvatska) s kojom traje desetljetna uspješna suradnja.