Home Društvo ŽZH: Učenici završnih razreda vraćaju se u školske klupe

ŽZH: Učenici završnih razreda vraćaju se u školske klupe

SHARE

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić najavila je kako će nastava za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola krenuti od ponedjeljka.

U izjavi za medije Mikulić je kazala kako se pregovori sa sindikatima osnovnih i srednjih škola nastavljaju, te da se nada kako će uskoro biti postignut dogovor o prekidu štrajka.

– Imali smo dva sastanka, jedan s predstavnicima Sindikata osnovnih škola, a nakon toga i sa Sindikatom srednjih škola. Ne bih u javnost iznosila detalje sastanka, jer ćemo imati tijekom ovog tjedna još jedan sastanak nakon kojega bi situacija trebala biti jasnija. Završni razredi osnovnih i srednjih škola s područja Županije Zapadnohercegovačke počinju s nastavom u ponedjeljak i završni razredi napokon ulaze u učionice. Radi se na kalendaru samo za njih – kazala je ministrica.

Ponovila je kako u potpunosti razumije zahtjeve sindikata i da se nada kompromisu.

– Ne bih ulazila u financijske aspekte pregovora jer to nije moj resor, ali mogu reći da je ministar financija Toni Kraljević ponudio sindikatima mogućnost povećanja plaća od deset posto – dodala je.

Što se tiče nadoknade propuštenih sati ministrica je kazala kako je o tome prerano govoriti.

– O eventualnoj nadoknadi nastave možemo detaljnije razgovarati tek kada se učenici vrate u školske klupe. Nadoknada će se raditi u dogovoru s predstavnicima sindikata kako sam ranije i najavila – rekla je ministrica Mikulić.