Home Regija Izgorio golf majke Mamićevog poreznika

Izgorio golf majke Mamićevog poreznika

SHARE

U požaru koji je u noći četvrtak izbio u zagrebačkoj Ulici Trnovčica izgorio je golf vlasnice Marice Pernar, majke poreznika Milana Pernara koji služi kaznu zatvora zbog izvlačenja novca iz nogometnog kluba Dinamo, za što mu se sudilo zajedno s odbjeglim Zdravkom i Zoranom Mamićem.

Zagrebačka policija je, ne navodeći identitet vlasnice, izvijestila da je požar oko 1,50 sati izbio iz zasad neutvrđenih razloga, ugasili su ga vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Iz policije su najavili kako će tijekom dana obaviti očevid.

Mediji su pak objavili kako je na obližnjoj kući napisana poruka “Vrati pare” te da je automobil zapaljen uoči današnje Skupštine kluba na kojoj će se birati novo vodstvo Dinama.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Milan Pernar je trenutno na šestomjesečnom otpustu iz zatvora u Turopolju zbog podvrgavanja hitne operacije tumora, a spomenuti golf koristi za vrijeme prekida izdržavanja zatvorske kazne.

Pernar je u slučaju izvlačenja novca iz Dinama pravomoćno osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora, a sam se javio na izdržavanje kazne u svibnju 2021.

U tom sudskom procesu jedini je osuđenik koji izdržava zatvorsku kaznu, budući da se braća Mamić nalaze u bijegu u BiH, dok je bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović u nekoliko navrata uspio ishoditi odgodu odsluženja trogodišnje kazne zatvora zbog zdravstvenih tegoba.

Vrhovni sud je sredinom ožujka prošle godine bivšem čelniku kluba Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i pol godina zatvora, dok je njegovom bratu i bivšem treneru Zoranu smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci.

Presudom Vrhovnog suda Pernar je morao u državni proračun uplatiti oko 300 tisuća kuna, koliko iznosi razlika između oduzetih nekretnina i ostvarene protupravne imovinske koristi, a ostao je i bez kuće u Zagrebu.

istom presudom braća Mamić osuđeni su na povrat više desetaka milijuna kuna izvučenih iz Dinama.

U drugom suđenju za izvlačenje novca iz kluba, koje je na osječkom sudu započelo početkom ožujka 2021., do sada je održana samo jedna rasprava na kojoj je okrivljenicima pročitana optužnica.

Uz braću Mamić, optužnicom Uskoka obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

U optužnici, na skoro 700 stranica, Uskok tereti Zdravka Mamića da je od prosinca 2004. do prosinca 2015. ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje.

Ono je navodno sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Foto: Cropix