Home Zanimljivosti 300 tisuća KM za narode Turske i Sirije iz BiH

300 tisuća KM za narode Turske i Sirije iz BiH

SHARE
Građani Bosne i Hercegovine i brojni istaknuti pojedinci i tvrtke sinoć sudonirali 300 tisuća KM za pomoć narodu Turske i Sirije. Za tri sata je upućeno više od 80.000 poziva na broj 17006.
Više od 80 tisuća poziva
BHRT je večeras na svim svojim platformama emitirao trosatni posebni program posvećen prikupljanju pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su početkom veljače pogodili Tursku i Siriju.
Emisija pod nazivom “Teleton” planirano je da traje od 20:00 do 23:00 sata, no emitiranje je produženo, a građani su putem poziva na broj 17006 donirali novac za unesrećeni narod Turske i Sirije.
Sudjelovali političari, glumci, sportaši
Pored doniranja novčanih sredstava imali su priliku i razgovarati s nekim od 150 ličnosti iz političkog kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine koji su sudjelovali u posebnoj emisiji i javljali se na telefone. Između ostalih, večeras su, u studiju BHT-a bili članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, šef bh. diplomacije Elmedin Konaković, premijer FBiH Fadil Novalić, glumac Admir Glamočak, bivši nogometni reprezentativac BiH Elvir Bolić, legenda narodne muzike Halid Bešlić, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, influenserica Hana Hadžiavdagić, selektor “Zmajeva” Faruk Hadžibegić i brojni drugi iz svijeta politike, diplomacije, kulture, sporta, muzike, umjetnosti, showbiza, medija…
U emisiji sudjelovali i spasioci koji su bili u Turskoj
Akciju su putem videoporuka podržali i reprezentativci BiH Edin Džeko i Miralem Pjanić, najbolja bh. plivačica Lana Pudar, skijašica Elvedina Muzaferija, košarkaš Džanan Musa i mnogi drugi. Posebno vrijedi spomenuti da su u emisiji sudjelovali i spasicioci koji su bili u Turskoj nakon razornih zemljotresa i tragali za ljudima ispod ruševina, a oni su s gledateljima i slušateljima podijelili djeliće svojih iskustava.
Podršku dale i tvrtke s velikim donacijama
Podršku su dale i tvrtke s velikim novčanim donacijama. Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović kazao je kako ovo nije prvi put da BHRT radi ovakve projekte, te da je riječ o gestu solidarnosti za ljude koji su u nekoliko minuta ostali bez svega, kao i činjenici da i mala zemlja Bosna i Hercegovina stoji iza njih. Iz Udruženja Pomozi.ba su istakli kako im je velika čast i zadovoljstvo što se Javni RTV servis priključio akciji pomoći i pozvao i njih. Akcija je pokrenuta 1. ožujka, a do danas je bilo prikupljeno 3.000.000 KM.

Foto: BHRT