Home Kultura FOTO: U Ljubuškom otvorena 19. samostalna izložba Tamare Herceg

FOTO: U Ljubuškom otvorena 19. samostalna izložba Tamare Herceg

SHARE
19. samostalna izložba “Art Must Go On” mlade akademske slikarice i umjetnice Tamare Herceg otvorena je u srijedu navečer u Gradskoj galeriji Ljubuški.

“Art Must Go On” je svojevrsni nastavak na ciklus “Zabranjeno plakatiranje” započet 2020. godine u kojem se bavi problematiziranjem inficiranja konzumerističkog društva suvremenim marketingom.

Tamara je istaknula kako je ideja nastala u trenutku kada je izbila korona, te kada su sve moguće djelatnosti stale, posebno kulturne počevši od umjetnosti, sporta i glazbe.

Umjetnost mora nastaviti djelovati zato što se kroz umjetnost mijenja društvo. To nije bio i ne bi trebao biti razlog da prestanemo djelovati tako da sam u tom periodu nastavila raditi taj ciklus koji sam već bila započela, a sada ga simboličkim otvaranjem izložbe zapravo završavam, izjavila je Tamara Herceg za portal Jabuka.tv.

Na činjenicu da Ljubuški napokon ima i Gradsku galeriju u kojoj može izložiti svoja umjetnička djela Tamara nije mogla sakriti svoje zadovoljstvo, s obzirom na to da je prije 10 godina svoju prvu samostalnu izložbu imala u Gradskoj vijećnici Ljubuški.

Već tada sam upozoravala na važnost i potrebu za galerijskim prostorom da bi ta kulturna ljubuška scena oživjela. I evo konačno je došao taj trenutak. Iznimno mi je drago i baš sam sretna što smo konačno dobili našu Gradsku galeriju i već nekako osjećam da će program u njoj zaživjeti i da ćemo na taj način obogatiti našu gradsku sredinu, istaknula je Tamara.

Na izložbi se predstavila sa 10 velikih formata i 2 slike iz prethodnog ciklusa.

Svi ljubitelji umjetnosti imat će priliku pogledati izložbu do 12. travnja svakim radnim danom od 12 do 15 sati.

tamara-herceg-izlozba

tamara-herceg-izlozba1

tamara-herceg-izlozba2

tamara-herceg-izlozba4

tamara-herceg-izlozba5

tamara-herceg-izlozba7

tamara-herceg-izlozba8

tamara-herceg-izlozba9

tamara-herceg-izlozba10

tamara-herceg-izlozba11

tamara-herceg-izlozba14

tamara-herceg-izlozba15