Home Gospodarstvo Najmlađa ljubuška vinarija na najvećem svjetskom sajmu vina

Najmlađa ljubuška vinarija na najvećem svjetskom sajmu vina

SHARE
Poznato je kako Ljubuški ima bogatu tradiciju proizvodnje vina, jer je još 1882. organizirano djelovala vinarija u Ljubuškom i kao takva predstavlja najstariju vinariju u BiH.

Vinarija Majić najmlađa je vinarija Udruge vinogradara i vinara Ljubuškog. Kultivaciju vinograda započela je 2019. godine u Cernu.

Iako relativno mlada vinarija, asortiman vina već je dosta širok i tu su bijela vina — žilavka, pošip, chardonnay, zatim rose vino, te crna vina — blatina, cabernet sauvignon, trnjak i cuvee vino. Osim vina proizvode i lozovaču te Gin Majić.

 

Jedni su od deset bh. kompanija koje su svoje proizvode izlagale na najznačajnijoj izložbi vina i alkoholnih pića ProWein 2023 koja je održana od 19. do 21. ožujka u njemačkom Düsseldorfu.

 

Čast nam je predstavljati Ljubuški na najvećem svjetskom sajmu vina. Želimo ponosno pokazati da se naše autohtone sorte Žilavka i Blatina mogu mjeriti u velikom vinskom svijetu, rekla je Anna Majić za portal Jabuka.tv.

Foto: Vinarija Majić, Vjeko i Anna Majić

Osim toga, sudjelovali su i na manifestaciji “Kušaj Ljubuška vina”, te na Sarajevo Wine Weekend Festivalu prošle godine gdje su brojni posjetitelji imali priliku probati njihova vina i uvjeriti se u kvalitetu njihovih proizvoda rađenih s ljubavlju.

 

Hercegovačka vina nadaleko su poznata te su zasigurno najbolji ambasadori regije u svijetu, a vinova loza s pravom je zaštitni znak hercegovačkog podneblja.