Home Život Lijepa priča iz Širokog Brijega: Luka Šušak koji je rođen sa cerebralnom...

Lijepa priča iz Širokog Brijega: Luka Šušak koji je rođen sa cerebralnom paralizom dobio specijalizirano vozilo za prijevoz

SHARE

Luka Šušak je 24-godišnji mladić iz Širokog Brijega koji je na žalost rođen sa cerebralnom paralizom i cijeli svoj život je 100 postotni invalid. No, u toj svojoj nesreći Luka je ipak imao sreću da se rodio u divnoj obitelji gdje mu se bezuvjetno poklanja sva ljubav i briga i Luka je od prvog dana svojeg života veliki ljubimac svoje obitelji, rodbine i prijatelja obitelji Šušak.

Naravno kako to uvijek i biva kad u obitelji imamo nekog s tako teškom dijagnozom, potrebna je velika žrtva obitelji kako bi donekle olakšali život bolesnom djetetu ili članu obitelji. Ivica i Marina, Lukini roditelji nisu se nikad predali i sve ove godine nosili su svoj težak križ i hrabro i ponosno, uz pomoć bake i djeda i dvije mlađe Lukine sestre uspješno su se godinama nosili sa ovim velikim zdravstvenim problemom svojega djeteta.

Pošto je Luka potpuno nepokretan i već u ovim godinama ima određenu kilažu obitelji je postalo sve teže vladati s Lukom prilikom čestih transporta, bilo na redovne kontrole ili svakodnevni odlasci u ‘Dom Marija naša nada’ gdje je Luka uključen u rehabilitacijske programe. Njegov otac Ivica bi ga morao svaki put unijeti u svojeg malog Punta i po dolasku na odredište iznijeti Luku iz automobila što više nije bilo lako kao kad je Luka bio u dječjim godinama.

No, na sreću obitelj Šušak ima prijatelje koji su prepoznali njihov ogroman problem pa su odlučili poduzeti sve kako bi olakšali život i Luki i obitelji. Naime, stric Milan Mićo i obiteljski prijatelji Dragan Šušak i Ivan Pavković Rifa su se angaržirali kako bi sa ovim problemom upoznali neke od širokobrijeških gospodarstvenika o potrebi  obitelji za specijaliziranim vozilom koji ima invalidsku rampu i unutarnji sigurni smještaj kolica za prijevoz bolesnika. Na njihove molbe širokobriješki gospodarstvenici ali i posuški kao i jedan gospodarstvenik iz Sinja su se rado odazvali i brzo se prikupio novac te je za Luku nabavljeno specijalizirano vozilo Caddy life. Vozilo je odmah servisirano i dodatno pripremljeno za prijevoz. Cijeli projekt je dosegao cijenu od 25 000 KM.

Fotoreporter ABCportala se i sam uvjerio da je Luka presretan zbog vozila te rado ulazi na svojim kolicima u vozilo.

Ovim putem stric Mićo i prijatelji obitelji Dragan i Ivan se zahvaljuju svima onima koji su se odazvali i pomogli u ovoj hvale vrijednoj akciji za Luku. Napominju da su svi oni kojima su se obratili dali svoj doprinos za kupovinu ovog vrijednog automobila koji će sigurno jako puno pomoći i Luki i njegovoj obitelji. S ovim vozilom Luku će brže i lakše prebacivati na sva potrebna odredišta.

Obitelj se također zahvaljuje i prijateljima koji su pokrenuli akciju kao i svima onima koji su pomogli i pokazali veliko srce za njihovog Luku i njihovu obitelj.