Home Šport Mostarac državni prvak BiH u stolnom tenisu

Mostarac državni prvak BiH u stolnom tenisu

SHARE
U subotu i nedjelju je u odličnoj organizaciji stolnoteniskog kluba Kakanj u sportskoj dvorani KCS u Kaknju, odigrano državno seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine gdje je kapetan i najbolji igrač Stolnoteniskog Kluba Mostar, Luka Matković po prvi put u karijeri došao do naslova državnog seniorskog prvaka BiH.

Prvi dan prvenstva Luka je pobijedio dva igrača: Kanlić (STK Spin 2012) i Kamenjaš H. (STK Hašim-Spahić Ilijaš), te tako osigurao završnicu osam najboljih koja se igrala u nedjelju.

Pored Luke, za stolnoteniski klub Mostar su još nastupili Marko Šimunović i Željko Mandić, koji su se pobjedama u kvalifikacijama uspjeli plasirati u glavni ždrijeb. Marko je bio bolji od Rimca (STK Aladža), dok je Željko pobijedio Mehića (STK Vitez).

U glavnom ždrijebu, Marko je bio bolji od Mujičić A. (STK Banja Luka), dok je Željko pobijedio Bjelajca (STK Borac).

Za ulazak među osam najboljih Marko je poražen od Zijadića (STK Aladža), dok je Željko izgubio od Konjića (STK Mladost Zenica).

Drugi dan se nastavilo od četvrtfinala, gdje je mostarski stolnotenisač, u finalu prije finala, protiv prošlogodišnjeg prvaka države, reprezentativca i broja 1 na rang listi Luke Mihailovića (STK Banja Luka) bio bolji rezultatom 4-2.

U polufinalu je s 4-1 bio bolji od Emira Mujičića (STK Banja Luka), dok je u finalu s 4-2 bio bolji od Nikole Mihailovića (STK Banja Luka).

Ovim naslovom, koji mu je jedini nedostajao je okrunio svoju bogatu stolnotenisku karijeru, osvojivši sve što se može osvojiti.

Hvala svima koji su vjerovali u mene, prvenstveno dragom Bogu, mojoj obitelji i curi, upravi kluba, svim trenerima koji su zaslužni za ovo (Danijel Bezerovski – Danći, trena Marko Šarić, Vladimir Ivanek, Darko Arapović, Toni Vranjić…), hvala svim mojim sparing partnerima s kojima svaki dan treniram (Stjepan, Šimunović, Vučijak, Ćusta, Želja, Kajza…), hvala svim suigračima s kojima sam zajedno igrao, prvenstveno iskusnim (Šurbek i Šehić), hvala svim ljudima iz kluba koji su sve ovo vrijeme vjerovali u mene, hvala prijateljima koji su bili uz mene i vjerovali kad sam čak i sam sumnjao. Mogao bih ovako nabrajati do sutra, uglavnom veliko hvala svima, jer ovo nije samo moja titula nego titula svih nas. Volim vas sve, poručio je prvak Luka Matković.

Ne zato što mi je rođak i prijatelj, za mene je Luka, već duži niz godina najbolji igrač Bosne i Hercegovine, ali je sada i službeno postao. Uz njegove roditelje, mislim da ga najbolje poznajem i znam koliko mu je ovo značilo, jer sav njegov trud, trening, znoj, odricanje, želja za ovime, se konačno isplatila. Za naše momke nema pauze, jer sada slijedi rasplet prvenstva kao i Kup Bosne i Hercegovine, poručuje glavni trener kluba Toni Vranjić.