Home Šport Hrvatska: Što će Dalić napraviti u Bursi?

Hrvatska: Što će Dalić napraviti u Bursi?

SHARE

Hrvatska nije idealno startala kvalifikacije za Euro 2024. pa večerašnji duel u Turskoj sa sobom već donosi onaj sudbonosni pritisak. Što će izbornik Zlatko Dalić napraviti i kako će se Vatreni nositi s očekivanjima?

Za poljudski remi s Walesom, koji su Otočani izborili u 93. minuti nakon tipičnog prekida, nitko nije mogao konkretno okriviti ovoga ili onoga. Hrvatska je u rukama imala trobod, a da ga ne osvoji pobrinula se koncentracija u ključnom trenutku – izostanak iste. Nesreća, ali možda i više od toga. Kako god bilo, Hrvatska je po tko zna koji put pospana otvorila kvalifikacije, a već tri dana nakon, večeras, ima priliku popraviti dojam.

– Napravit ćemo neke promjene kad napravimo analizu utakmice, rekao je Dalić između Walesa i Turske.

– Trebamo osvježiti ekipu, nadam se da će svi biti spremni za tešku utakmicu na teškom terenu. Ako Kramarić bude igrao napadača protiv Turske, tko će biti na desnom krilu? Imamo Pašalića, Vlašića. Mario je bio standardniji, imamo i Majera na toj poziciji, a Nikola se vratio nakon mjesec i pol dana od ozljede, dodao je hrvatski izbornik koji je slatke muke zamijenio – mukama.

Jer na ozlijeđenog Brunu Petkovića više definitivno ne može računati, treba vidjeti kakav će biti Marko Livaja, a sada, nakon Walesa, ima problem i snažno kritiziranog Kramarića koji se na Poljudu zbog jednog nerezonskog šuta zamjerio Perišiću, ali i pola nacije.

– Idemo na pobjedu, kao i uvijek. Bitno je ne izgubiti, Turska je naš najveći konkurent. Ušli smo teško u kvalifikacije, ali imamo svoj cilj i moramo se boriti.
Zanimljivo, i Turci imaju sličan plan…

– Utakmica s Hrvatskom bit će potpuno drukčija od one s Armenijom, izjavio je turski izbornik , rekao je Stefan Kuntz pa dodao: Nećemo biti favoriti, ali naši će navijači biti uz nas, stadion će biti prepun i atmosfera će biti paklena. To će biti naša velika prednost. Kada su emocije uključene u reprezentativne utakmice, izvedba je drugačija. Znam koliko su vatreni navijači Bursaspora. Atmosfera u Bursi uvijek je sjajna i sigurno će biti poticajna za moje igrače. Bit će to drugačija utakmica. S. N.