Home Život VIDEO: Čapljinka Milijana Dragičević uživa u prirodi i samoniklom bilju

VIDEO: Čapljinka Milijana Dragičević uživa u prirodi i samoniklom bilju

SHARE

Čapljinka Milijana Dragičević sa svojom obitelji uživa u blagodatima prirode. Malo pomalo se upoznavala sa samoniklim biljkama te naučila da su one bogati izvor vitamina i svega onoga što je potrebno ljudskom zdravlju.

Ja i moja obitelj smo ljubitelji zdravog života, zdrave ishrane. Od prije i 50-ak godina šetajući livadama, šumama, interesirali smo se za biljke koje su jestive i koje su zdrave. Ne samo za biljke kao povrće nego i voće, začinsko bilje, divlje voće koje je jako zdravo. Od tada ta ljubav je krenula od mene prema mojoj djeci a sada nastojim to prenijeti na svoje unuke.“, govori Milijana za NOVU BH.

Milijana pravi čajeve od samoniklog bilja radi zdravlja.

Milijana kaže da je divlje bilje puno zdravije od onoga uzgojenog jer nije ničim zaštićeno.

No kod skupljanja samoniklog bilja vrlo važno je razlikovati otrovno od neotrovnog bilja pa tako Milijana ističe kako jako dobro poznaje tušt, štir, lobodu, štavelj, masnik, travu mišjakinju, šurlinj, razne vrste luka gdje napominje da postoji čak 40 vrsta luka koji se koristi za ishranu.

Milijana ističe da u svom vrtu ima zasađen drenjak, maline, kupine, borovnice, oskorušu, žižule…

Svima nam je zdravlje najbitnije a Milijana ističe:

Tko ima kadulju u vrtu taj ne bi trebao biti bolestan. U mom vrtu ima preko 50 kadulja koje sam donijela s brda i posadila.

Cijeli videoprilog pogledajte u na Facebook stranici NOVA BH.

Đaka city
Video: NOVA BH