Home Crna kronika Djevojčica koju je otac držao zatočenu na Zvezdari plaši se liječnika: “Viče,...

Djevojčica koju je otac držao zatočenu na Zvezdari plaši se liječnika: “Viče, diže ruke kao da se brani”

SHARE

Osmogodišnja djevojčica koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u stanu, u kadi na Zvezdari, u Beogradu, još uvijek je u bolnici i pitanje je kada će izaći, jer se nalazi u jako teškom stanju.

Djevojčica je smještena u posebnom boksu u Tiršovoj gdje ima danonoćnu njegu, piše Blic.

– Analize su joj ispod normale. Dehidrirana je i neuhranjena. Postupno joj se uvodi hrana, ne smije odjednom – kaže izvor Blica.

Kako saznaje ovaj portal, djevojčica je tiha, povučena i slabo priča.

–Ona ima osam godina, a samo 10 kilograma. Premršava je za svoj uzrast. Ne može ni da stane na nogice. Zna da kaže svoje ime i prezime, traži čokoladu, ali sve to izgovara jako tiho. Pojedine riječi i rečenice govori jako nerazumljivo ili ne zna uopće da kaže – navodi sugovornik.

Prema njegovim riječima, ono što budi jezu jeste što djevojčicu ne mogu da pregledaju kirurzi, jer čim vidi muškarca ona počne da plače i da se brani.

– Viče, diže ruke kao da se brani. Drži se za stomak i neprestano plače čim joj priđe muška osoba. Psiholozi će raditi sa njom, bit će potrebno mnogo vremena da se djevojčica oporavi. Najteže posljedice koje će imati bit će psihološke – navodi sagovornik.

Njenom ocu Urošu Pašajliću je određen pritvor do 30 dana po svim točkama koje postoje u zakonodavstvu Srbije – s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i da su način izvršenja krivičnog djela i težina njegove posljedice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

On se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužiteljstvu branio šutnjom i izgovorio samo jednu rečenicu kojom je pokušao da se opravda – da je ponovo, duže vrijeme konzumirao narkotike i alkohol?!

Uroš je uhićen nakon što je tri dana bio u bijegu, kada su ga policajci u utorak popodne pronašli u štek stanu na Karaburmi, gdje se krio kod prijatelja.

Podsjećamo, otac je kćerku godinama držao zatočenu u stanu, dijete nikada nije upisalo školu, niti bilo kod liječnika.

Slučaj je rasvjetljen nakon što je Uroša za nasilje prijavila njegova partnerica Ivana L., koja je ispričala nadležnim tijelima kako je nasilnik nju, kao i njegovu kćerku, držao zatočene u stanu!

On je Ivanu tukao i zlostavljao, a tek nakon njene prijave otkrivena je tragična sudbina djevojčice.

Djevojčica je nakon prijave odvedena kod liječnika, koji su dijete zatekli vidno zapušteno i izgladnjelo, a od potresnog prizora rasplakali su se i medicinski radnici.