Home Zanimljivosti Treći Ljubuški Outdoor festival od 25. do 28. svibnja, prijave su u...

Treći Ljubuški Outdoor festival od 25. do 28. svibnja, prijave su u tijeku

SHARE

Ovogodišnje, treće izdanje Ljubuškog Outdoor Festivala (LJOF) održat će se od 25. do 28. svibnja, a uz natjecateljske discipline ponudit će i brojne dodatne sadržaje i aktivnosti.

Prijave za treće izdanje LJOF-a su u tijeku i trajat će do 10. svibnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web stranice festivala www.ljof.ba. Natjecatelji koji se putem web stranice prijave za jedno od natjecanja u programu festivala i uplate kotizaciju u startnom paketu od 30 KM dobivaju službenu majicu festivala, nagrade sponzora, besplatan posjet vodopadu Kravica i muzeju na Humcu, besplatan obrok na festivalu i finišerska medalja na kraju njegove utrke, objavili su organizatori.

Inače, Ljubuški Outdoor Festival u cjelini sastoji se od niza sportsko-rekreativnih aktivnosti koje povezuju i revitaliziraju razbacanu kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu duž natjecateljskih ruta.

U četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati u dvorani Doma kulture Ljubuški održat će se otvorenje festivala i tribina na otvorenom uz vrlo zanimljive goste koji se aktivno bave turizmom u regiji.

U petak u 12 sati starta “Memorijalna kajakaška utrka profesora Žarka Bilića” na rijeci Trebižat uz prelijepi nasip “Bajer”, a nakon utrke održat će se humanitarni kajakaški spust od Čeveljuše do slapa Kravica, gdje se prikupljaju sredstva. za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „DUGA“.

Sajam na otvorenom počinje u petak na slapu Kravica zanimljivim radionicama iz svijeta sportskog penjanja, vodenih sportova, paraglidinga, speleologije, biciklizma, ronjenja itd. i traje tri dana festivala.

Dječje utrke do 1 km u biciklizmu i trčanju startaju u petak u 17 sati na slapu Kravica, sudjelovanje je besplatno, a djeca će dobiti poklon paket od sponzora i medalju za sudjelovanje.

Također, petkom navečer na platou iznad Kravice nastupaju bendovi Glazbene škole Ljubuški i poznati zagrebački bend Psihomodo Pop.

Nadalje, u subotu u 9 sati počinje paragliding natjecanje u preciznom slijetanju “Kosača”, au poslijepodnevnim satima dvije natjecateljske discipline: polumaraton “Dva slapa” i ljubuška desetka “Scunasticus”.

Nakon trkaćih događanja, svi posjetitelji festivala moći će uživati ​​u nastupu Željka Bebeka i njegovog benda, također na platou iznad Kravice.

U nedjelju će svi prijavljeni imati priliku u jutarnjim satima krenuti s planinarskim vodičima prema najvišem vrhu Ljubuškog – Vrlosinju, 956 metara nadmorske visine.

Nedjelja je također rezervirana za biciklističke utrke “STIPE” i “MARA” koje startaju sa slapa Koćuša nešto prije podneva.

Svi posjetitelji festivala, čiji je glavni partner Džajić Commerce, moći će uživati ​​u zanimljivim sadržajima koje nudi sajam na otvorenom, zanimljivim natjecanjima i glazbenim poslasticama.

Organizatori trećeg izdanja LJOF-a su JP „Parkovi Ljubuški“ d.o.o., Grad Ljubuški, Turistička zajednica grada Ljubuškog, Biciklistički klub „Ljubuški“, Paragliding klub „Ljubuški“, Hrvatski atletski klub „Ljubuški“, GSS Ljubuški, Foto klub “Fokus” i Udruga “Trebižat” Ljubuški.