Namex vikend

Dalmatinski restorani za proslave traže i više od 50 eura po gostu

Danas se ide na sve ili ništa, čak i kad je riječ o proslavama sakramenata.

Naime, rijetko koja obitelj na proslave krštenja, pričesti ili krizme pozove manje od 20 ljudi. U velikom broju slučajeva ta se brojka uzvanika penje i do 50! Da, pomislit ćete, kao mali pir. A takve su i cijene.

Jedna je Zadranka imala točno toliko ljudi za proslavu krštenja svoga sina. Mjesto za održavanje kasnog ručka počela je tražiti već početkom veljače.

Većina restorana koje smo imali na listi želja, i koje smo nazvali, bila je dobrano bukirana za dan kad je nama trebalo, a to je bila sredina travnja. Tako da sam jednostavno otišla na internet i išla po redu, prepričava nam ova mlada majka koju su na nekim mjestima cijene za ponuđeno blago rečeno – šokirale.

Cijene od 50 eura i više

Nazvali smo jednu privatnu konobu koja je za 50 eura po osobi nudila hladno predjelo i teletinu ispod peke s krumpirima. Da se razumijemo, ispostavljeni račun tu ne bi ni vidjela. Raspitivala sam se malo i shvatila da neki za dodatnih pet eura nude više sljedova kao i na piru, samo nemate pašticadu u ponoć, smije se ova Zadranka koja je u konačnici odabrala skuplju opciju od 55 eura, ali za uslugu koju je ocijenila vrhunskom.

Osim što je riječ o novom, modernom i ugodnom restoranu, van Zadra, prema Briševu, nije bilo osobe na krštenju koja nije pohvalila spizu. Bilo je hladno predjelo: pršut, šokol, pečenica, sir, francuska salata, domaći kruh, zatim juha, onda teleći i crni rižot te nakon toga je servirana teletina ispod peke s krumpirima i janjetina s ražnja uz sezonsku salatu. U cijenu je bilo uključeno piće kao što je pivo, vino, sokovi. Žestoka su se plaćala posebno. Kolače i tortu smo mi donijeli, a oni su nam za kraj uz kavu poslužili i voće. Zaista nemam zamjerke, naglasila je.

Cijena od 55 eura je trenutno najviša koja se nudi u Zadru, barem prema onome što smo i sami istražili, piše Slobodna Dalmacija. Nazvali smo nekoliko konoba i restorana kako bi provjerili kretanje cijena, ponudu, ali i rezervacije.

Restorani rezervirani od Uskrsa do srpnja

Mi smo od Uskrsa bukirani svake subote do 1. srpnja, rekao na je voditelj jednog poznatog restorana, koji se osim ovih proslava, bavi i cateringom, a la carte uslugom, ali i često organizacijom večeri glazbe uživo.

Imamo tri jelovnika koja nudimo zainteresiranima: onaj osnovni ili pak bolje rečeno ‘početni paket‘ nudi za 34 eura po osobi hladna predjela i toplu platu. U cijenu je uključeno vino, pivo, gazirani i negazirani sokovi, voda. Od te se osnove kreće i onda gosti mogu tražiti nadogradnju menija. Završna se cijena kreće od oko 45 do 50 eura po osobi, pojašnjava nam voditelj koji ističe da su se morali prilagoditi tržištu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)