Home Šport Srbi sanjaju dolazak Mamića, povezuju ga sa superligašem iz Srbije

Srbi sanjaju dolazak Mamića, povezuju ga sa superligašem iz Srbije

SHARE

Bjegunac pred hrvatskim pravosuđem i bivši prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić uživa veliki ugled u susjednoj Srbiji.

Prema pisanja tamošnjih tabloida, može se čak zaključiti da tamo ima kultni status bez obzira na sve što ga je ispratilo kada je iz Hrvatske pobjegao u Bosnu i Hercegovinu kako bi izbjegao izručenje pravosudnim vlastima.

Kurir je izbacio članak o mogućem dolasku Zdravka Mamića u srpski nogomet. Nije jasno ima li povoda za takav članak, ali u anketi su čitatelji s gotovo 80 posto glasova zaželjeli dolazak Mamića u Srbiju.

Rakitić, Kranjčar i Srna
Osim da je stvorio Modrića, pripisuju mu svakakve moći u članku pa čak i da je prodao nogometaše koji nisu nikad igrali u Dinamu ili su zbog njega napustili Maksimir i pobjegli u najvećeg rivala.

”Ni ne zna se broj nogometaša koje je prodao za ogroman novac za ove prostore. Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Marcelo Brozović, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka, Darijo Srna, Mateo Kovačić, Dani Olmo su samo neki koji su napravili blistave karijere, ali svi se slažu da tako ne bi bilo da nije bilo spomenutog Mamića”, navode.

Mamić se povezivao s jednim srpskim klubom
Nabrojali su i za što ga se tereti u Hrvatskoj i zbog čega je osuđen, ali to je očito tamo manje važno.

”Budući da Mamić trenutno ne vodi nijedan klub, da je nesporno veliki majstor svog posla, da je čovjek iz nogometa i da nikada nije krio simpatije prema Srbiji i srpskim klubovima, nije nemoguće da ga u budućnosti vidimo u nekom srpskom klubu kako obavlja isti posao koji je godinama radio u zagrebačkom klubu”, piše Kurir te navodi kako se već povezivao s jednim klubom iz Srbije.

”Prije nekoliko mjeseci se spominjalo da bi bivši generalni direktor Dinama mogao preuzeti TSC iz Bačke Topole, klub pod direktnim utjecajem Mađarske i premijera Viktora Orbana i klub koji je u velikom naletu.”

Zdravko Mamić je čini se, barem zasad, izgubio ključni utjecaj u Dinamu, a u Srbiji su mu očito vrata širom otvorena.