Home Šport Široki Brijeg je na dan bio središte biciklizma u BiH

Široki Brijeg je na dan bio središte biciklizma u BiH

SHARE
Međunarodna cestovna biciklistička utrka ”Široki Open 2023” održana je u nedjelju u Širokom Brijegu.

Velika staza utrke bila je duga 100 kilometara, a srednja staza 67 kilometara. Do subote navečer bilo je prijavljeno 67 biciklista, a prijava je moguća bila i uoči samog početka utrke. Na kraju se ukupno prijavilo 75 biciklista.

Utrka je startala u 13:00 sati iz Parka Sajmište te su biciklisti vozili u zatvorenoj vožnji u dužini od kilometra kroz grad do kružnog toka kod Autobusnog kolodvora odakle je krenuo leteć start.

Staza velike utrke: Autobusni kolodvor, Knešpolje, Provo, Polog, kružni tok prvi izlaz desno, južna mostarska obilaznica, kružni tok Miljkovići (prvi izlaz desno), Miljkovići, Kruševo, skretanje desno u lokalni put prema Podgorju, Ljuti Dolac, Biograci, Jare kroz cilj u dva nova kruga i nakon 100 km bio je kraj utrke za natjecatelje u kategorijama: Men Elite, Men Junior i Master A.

Staza srednje utrke: Autobusni kolodvor, Knešpolje, Provo, Polog, kružni tok prvi izlaz desno, južna mostarska obilaznica, kružni tok Miljkovići (prvi izlaz desno), Miljkovići, Kruševo, skretanje desno u lokalni put prema Podgorju, Ljuti Dolac, Biograci, Jare kroz cilj u novi krug i nakon 67 km bio je kraj utrke za kategorije: Women Elite, Women Junior, Master B, Master C, Amateri 2.

Međunarodna cestovna utrka, koja se boduje za Premijer ligu BiH, u svom prvom izdanju donijela je pravi izazov za sve profesionalce i amatere koji su se željeli okušati u svijetu biciklizma.

Utrku je organizirao Biciklistički klub Široki u suradnji s Mjesnom zajednicom Jare gdje je bio i cilj utrke te svečanost dodjela medalja.

Naslovna: Jabuka.tv