Home Nekategorizirano VIDEO: Priča slijepog radijskog voditelja iz Tomislavgrada nikoga ne ostavlja ravnodušnim

VIDEO: Priča slijepog radijskog voditelja iz Tomislavgrada nikoga ne ostavlja ravnodušnim

SHARE
“Smatram se samo jednim običnim, normalnim slijepim čovjekom”, kazao je za Bljesak.info Stipan Ćurčić. Radijski voditelj Radija Tomislavgrad za Bljesak.info otvoreno je progovorio o gubitku vida, strahovima te prihvaćanju. Bez ustezanja govorio je o izazovima s kojim se susreću slijepe i slabovidne osobe u Bosni i Hercegovini te pogrešnom medijskom predstavljanju koje dodatno potiče sveprisutne predrasude.
Nasmijan, radišan i prije svega zadovoljan i zahvalan za život koji živi, Stipan ruši svaki stereotip koji mu društvo nameće. Muž i otac koji otvoreno govori o svom stanju prepričao nam je neugodne, ali i smiješne situacije koje su mu se kroz godine događale. U drugoj epizodi dokumentarnog serijala “Stigme” Stipan je otkrio kako sanja, kako upoznaje nekoga, kako čita, koliko vidi… Priča, po nama, nimalo običnog čovjeka. Hrabrog i odvažnog Duvnjaka koji živi kako želi živjeti, a ne kako bi po drugima trebao, osebujna je i inspirativna te vas bez sumnje neće ostaviti ravnodušnim.
Dokumentarni serijal “Stigme” nastao je u suradnji portala Bljesak.info i portala eTrafika. Riječ je o ispovijestima osoba koje su zbog svoje posebnosti suočene s predrasudama i diskriminacijom u društvu. Serijal će nastojati u deset epizoda upoznati javnost da među nama žive ljudi koji zbog svojih različitosti nailaze na osude i neprihvaćanje društva.