Tko nikada za ručak nije dobio knedle sa šljivama (za glavno jelo!) a paradajz čorbom za predjelo, nije imao djetinjstvo!
Tako se to nekada radilo, kad su nam ovu jesensku poslasticu servirale još naše bake.
I, naravno, svaka je imala svoj recept, za najbolje okruglice. Ovo je klasik obožavamo i danas kad nam vraća poznate mirise i okuse djetinjstva.
Sočna i slatka knedla jedno je od onih jela koje možemo jesti kao glavno jelo ili kao desert. Šljive, mješavina šećera i cimeta glavni su sastojci neodoljive okruglice od krumpirovog tijesta.
Bakin recpet za knedle
Sastojci:
1 žlica maslaca
2 jaja
800 g krumpira
300 g brašna
4 žlice ulja
100 g prezle
500 g šljiva
šećer i mljeveni cimet
Priprema:
Krumpir ogulite i skuhajte u blago posoljenoj vodi.
Ocijedite ga i dobro izgnječite, dodajte maslac i promiješajte, pustite da se lagano ohladi.
Kada se krumpir lagano ohladio dodajte mu jaja, promiješajte i postepeno dodajte brašno.
Smjesu premjesti na stol i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Šljive operite, izvadite im špice i pospite ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.
Površinu pospite brašnom, tijesto razvaljajte na debljinu 1 cm i izrežite na veće kvadrate (da možete zamotati šljivu u njih). Zamotajte šljivu u tijesto oblikujući okruglice.
U prokuhalu vodu ubacite okruglice i kuhajte dok ne isplivaju na površinu. U tavu na ugrijano ulje dodajte prezlu i lagano ih popržite. Po želji u mrvice možete dodati malo cimeta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
The post Sezona je knedla sa šljivama: Sa ovim receptom nećete pogriješiti first appeared on ABCportal.info.
Objava Sezona je knedla sa šljivama: Sa ovim receptom nećete pogriješiti pojavila se prvi puta na ABCportal.info.