Home Crna kronika Ukinut oslobađajući dio presude: Oliveru Knezoviću ponovo će se suditi za pucnjavu...

Ukinut oslobađajući dio presude: Oliveru Knezoviću ponovo će se suditi za pucnjavu u kojoj je ubijen Vedran Puljić

SHARE
Ukinut oslobađajući dio presude: Oliveru Knezoviću ponovo će se suditi za pucnjavu u kojoj je ubijen Vedran Puljić

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske u Zagrebu, donio je rješenje kojim se ukida dio presude Županijskog suda u Splitu kojom je Oliver Knezović bio oslobođen za pokušaj ubojstva prilikom nereda i pucnjave 2009. godine, kada je ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Uzeo pištolj od policajca

Predmet se vraća prvostupanjskom sudu, gdje će biti ponovljeno suđenje Oliveru Knezoviću za pokušaj ubojstva.

“Avaz” je u posjedu presude Visokog kaznenog suda koji je također djelimično uvažio žalbu Knezovića, te mu za opće opasnu radnju smanjio kaznu sa četiri, na dvije godine zatvora. Preinačenom kaznom izrečena je i uvjetna osuda za dio neuvjetovane kazne i to u trajanju od jedne godine s rokom kušnje od tri godine.

Neredi u Širokom Brijegu su se desili 4. listopada 2009. Nakon tučnajve u pucnjavi ubijen je 24-godišnji Vedran Puljić, a povrijeđeno više osoba.

– Oglas –

Knezović je tijekom nereda uzeo službeni pištolj jednog od policajaca koji su osiguravali utakmicu i ispalio više hitaca. Nakon toga se prijavio u širokobriješku policiju, da bi kasnije pobjegao i u pratnji odvjetnika otišao u policijsku stanicu u Zagrebu.

Izmijenjena optužnica

U početku mu se sudilo za ubojstvo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubojstva, ali u rujnu 2017. godine Županijsko državno odvjetništvo je nakon domaćeg vještačenja, izmijenilo optužnicu, pa ga se teretilo za dva djela – pokušaj ubojstva, ne navodeći koga i dovođenje u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom.

– Oglas –

U obrazloženju prvostupanjske presude sudac Zoran Ivanišević je kazao da je više policajaca tokom postupka svjedočilo da je Knezović pucao u smjeru ljudi, a ne u zrak kako se branio.

– Oglas –