Home Kultura Poznati članovi žirija 24. MFF-a

Poznati članovi žirija 24. MFF-a

SHARE
Poznati članovi žirija 24. MFF-a

Dejan Dabić, Asja Krsmanović i Vlado Zrnić članovi su žirija 24. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.

Dejan Dabić urednik je filmskog programa Niškog kulturnog centra i jedan od glavnih organizatora Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu. Autor je brojnih knjiga o filmu te  scenarist i redatelj dvadesetak kratkih animiranih ostvarenja. Asja Krsmanović radila je kao dramaturginja kazališnih predstava, kao asistentica režije radila je na nekoliko kratkih igranih filmova, a trenutno je koordinatorica Natjecateljskog igranog, kratkog i programa U fokusu Sarajevo Film Festivala, te programira i Studentski program. Vlado Zrnić redoviti je profesor na Umjetničkoj Akademiji u Splitu, sudjelovao je na brojnim festivalima, te samostalnim i skupnim izložbama.

Foto: MMF

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 24. MFF-a.

Vištica, Zupe i Obrdalj biraju najbolji kratkometražni film

Ornela Vištica, Igor Zupe i Karmen Obrdalj članovi su žirija 24. MFF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma.

Ornela Vištica je kazališna, filmska i televizijska glumica iz Mostara, a trenutno je članica Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu. Igor Zupe redatelj je umjetničkih i dokumentarnih filmova o glazbi i umjetnosti čiju su filmovi prikazivani i u renomiranim svjetskim galerijama i muzejima. Karmen Obrdalj je redateljica koja iza sebe ima šest igranih kratkih filmova, te jedan kratki dokumentarni film. Autorica je filma ‘Brzi’ koji će premijeru imati na Mediteran Film Festivalu.

Foto: MMF

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor ‘Best Short’.

Prvi put dodjela nagrade za najbolju kameru

Mediteran Film Festival će po prvi puta dodjeljivati još jednu nagradu kojoj će biti pokrovitelj Asocijacija snimatelja i snimateljica u BiH, te će one najbolje birati članovi asocijacije. Svi filmovi iz natjecateljskog programa biti će u konkurenciji za nagradu koja nosi naziv ‘Best Camera’, s potpisom ASBH.

Žiri za najbolju kameru čine snimatelji Mustafa Mustafić, Antoni Ćorić i Pero Pavlović.

Mustafa Mustafić predsjednik je Asocijacije snimatelja Bosne i Hercegovine i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Antoni Ćorić je snimatelj, montažer, voditelj tehničkog odjela Mediteran Film Festivala i član Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH. Pero Pavlović snimatelj je i redatelj nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova od kojih su neki nagrađivani na filmskim festivalima. Jedan je od osnivača i predsjednik Skupštine Asocijacije snimatelja u Bosni i Hercegovini.

Žiri u ovom sastavu, među dvadeset filmova u konkurenciji, bira MFF ‘Best Camera’.

Posjetimo, na ovogodišnji MMF prijavila su se 352 filmskih uratka, od koji će neki svjetsku premijeru imati upravo na širokobriješkom platnu, dok će u programu biti prikazani i filmovi koji su već nagrađeni na velikim filmskim festivalima.

Festival će biti održan od 10. do 14. listopada u Širokom Brijegu./HMS/