Home Društvo Evo tko je novi izbornik BiH! Čovjek koji slavi Slobodana Miloševića

Evo tko je novi izbornik BiH! Čovjek koji slavi Slobodana Miloševića

SHARE

EVO TKO JE NOVI IZBORNIK BOSNE I HERCEGOVINE! ČOVJEK KOJI SLAVI SLOBODANA MILOŠEVIĆA.

 

Naime, Bosna i Hercegovina po drugi put je u ovogodišnjim kvalifikacijama za odlazak na Euro ostala bez izbornika.

Podsjećamo, BiH je u start kvalifikacija poveo Faruk Hadžibegić, ali njemu je presudio nestvarni domaći poraz od Luksemburga 0:2. Novi izbornik postao je Meho Kodro kojem je to također bilo drugi put da bude izbornik Bosne i Hercegovine. No, on je otišao nakon samo dvije utakmice. Njemu je presudio gostujući poraz kod Islanda 0:1.

S klupe je otišao nešto manje od tjedan dana, a BiH nogometni savez već je, pronašao nasljednika.

Savo Milošević novi je izbornik nogometne reprezentacije BiH.

Naime, novi izbornik je postao 50-godišnji strateg Savo Milošević. Milošević je sve dogovorio na sastancima s predsjednikom Saveza Vicom Zeljkovićem i direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem.

Milošević se proslavio kao napadač Partizana i Srbije, ali je rođen u Bosni, točnije Bijeljini, i tamo je živio do 16. godine i odlaska u Partizan. Tako da će voditi reprezentaciju svoje rodne zemlje.

Imenovanje Miloševića izbornikom BiH izazvalo je veliku pažnju, ali i u regiji zato što je slavni nogometaš poznat po izražavanju političkih stavova.

Tijekom vladavine Slobodana Miloševića aktivno je podržavao opoziciju režimu ratnog zločinca pod kojim je Srbija praktički propala. Sudjelovao je u prosvjedima protiv prezimenjaka Slobodana u drugoj polovici 90-ih te u svrgavanju srpskog vožda 5. listopada 2000. No, kasnije je potpuno promijenio stavove prema srpskom vladaru koji je pokrenuo ratove i agresiju na nekoliko susjednih zemalja.

“Kada se vratim na vrijeme borbe protiv Miloševića i što smo mu sve zamjerali i pogledam što smo uradili poslije njega… Revidirao sam svoj odnos prema Miloševiću. On je vodio te ratove jer je dijelom bio prisiljen na njih, a sila boga ne moli. Milošević se borio za Srbiju. No, uz sve to uspio je sačuvati socijalni mir. Kada sve stavim na stol i ovo što je uradio Milošević u onim uvjetima, ja bih se Slobi Miloševiću sada ispričao”, izjavio je Savo Milošević.

Ove njegove riječi imaju veliku težinu zbog niza razloga. Nogometnu reprezentaciju BiH preuzima Srbin rođen u Bijeljini, gradu u kojem su srpske snage počinile niz masovnih ratnih zločina protiv bošnjačkih civila, ali najvažnije je što Savo Milošević poštuje i slavi onog koji je krivac za te zločine. Slobodan Milošević je umro u pritvoru haškog suda a da nije dočekao presudu zbog ratnih zločina na Kosovu i u Hrvatskoj te genocida u Bosni i Hercegovini.

Piše: F. G. 

Hercegovački portal

Objava Evo tko je novi izbornik BiH! Čovjek koji slavi Slobodana Miloševića pojavila se prvi puta na Hercegovački portal.