Home Zanimljivosti (FOTO) Posjetili smo Prištinu, zanimljivi grad pristupačnih cijena i srdačnih domaćina

(FOTO) Posjetili smo Prištinu, zanimljivi grad pristupačnih cijena i srdačnih domaćina

SHARE
(FOTO)  Posjetili smo Prištinu, zanimljivi grad pristupačnih cijena i srdačnih domaćina

Istražite Prištinu, zanimljivi grad u kojem ćete pronaći kip Billa Clintona i uživati u kulturi ispijanja kave…Ali Albanci su inače poznati na ovim prostorima kao i dobri slastičari pa smo uspjeli i napraviti kratki film kolika je ponuda kolača i ostalih slatkica u jednoj od slastičarnica u Prištini.

Ako stignete na aerodrom Pristina International Airport, do samog centra grada Prištine udaljeni ste svega 30 – 40 minuta vožnje, odnosno 18 kilometara. Do glavnog grada Kosova tada možete direktnom autobusnom linijom 1A prijevoznika TrafikuUrban.
Moramo priznati da smo za 2 osobe veoma ukusnu večeru platili ‘samo’ 18,40 eura

(FOTO)  Posjetili smo Prištinu, zanimljivi grad pristupačnih cijena i srdačnih domaćina

– Oglas –

Autobusnu prijevoznu kartu ćete platiti kod vozača autobusa 3 eura što i nije tako puno za jedan smjer, a ako pak se odlučite za vožnju taksijem, pripremite od 10 – 15 eura. Trenutno su ovo jedine dvije opcije prijevoza, jedino ako nemate ekipu u Prištini koja će vas pokupiti na aerodromu.

Zanimljivo je još i da unatoč tome što Kosovo još ne pripada Europskoj uniji, valuta koja se tamo pa tako i u Prištini koristi je euro, i to još od 2002. godine. Prištinu najviše naseljavaju Albanci, stoga i sami već možete shvatiti da je ovo grad koji je inspiriran albanskom kulturom, no naša ekipa je okom kamere uhvatila i ponešto od drugih kultura.

– Oglas –

Iako je Kosovo pretežno muslimanska zemlja, jedan od najvažnijih spomenika ovog kraja pripada rimokatoličkoj vjeri. Tako smo posjetiti Katedralu sv. Majke Tereze koja je rođena na području moderne Sjeverne Makedonije. Prema etničkoj pripadnosti bila je Albanka, stoga ima velik značaj na ovom području. Gradnja katedrale započela je 2005. godine i izazvala je mnoge kontroverze među narodom jer su muslimani smatrali da se njome pretjeruje zbog malog broja katolika na području Prištine.

U našoj galeriji fotografija sa veoma kratkog (pro)putovanja pokušali smo vam dočarat današnji moderni grad Prištinu, drugi put obećavamo još detaljnije fotke i film:

HERCEGOVINA.in

– Oglas –