Home Društvo HKUD „Brotnjo“ Čitluk nastupilo na 22. Čepinskim suncokretima

HKUD „Brotnjo“ Čitluk nastupilo na 22. Čepinskim suncokretima

SHARE
HKUD „Brotnjo“ Čitluk nastupilo na 22. Čepinskim suncokretima


Proteklog vikenda četrdeset članova HKUD „Brotnjo“ Čitluk iz Čitluka otputovalo je kod svojih prijatelja u Čepin na tradicionalnu manifestaciju 22. „Čepinski suncokreti“. Na Čepinskim suncokretima čuvari tradicije iz Brotnja predstavili su dio bogate kulturne baštine kraja iz kojeg dolaze.

Podsjetimo, HKUD „Brotnjo“ Čitluk i KUD „Ivan Kapistran Adamović“ Čepin iz Čepina još 2007. godine, u sklopu obilježavanja tradicionalne turističko, kulturno – gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo“, potpisali su Povelju o prijateljstvu ova dva društva.

Potpisivanju Povelje o prijateljstvu prethodila su već ranijim poznanstvom sa članovima društva iz Čepina i ona se održava i dalje. Kako su nam kazali stariji članovi HKUD „Brotnjo“ Čitluk , to prijateljstvo je prešlo gotovo u rodbinsku vezu između pojedinih članova ova dva društva.

Ovom prigodom rukovodstvo i članovi HKUD „Brotnjo“ Čitluk najsrdačnije zahvaljuju domaćinu i svim članovima KUD „I.K.Adamović“ Čepin na prekrasnom dočeku i zajedničkom druženju kako za vrijeme tako i nakon nastupa.

Isto tako rukovodstvo i članovi HKUD „Brotnjo“ Čitluk pozivaju sve zainteresirane da se učlane u jednu od sekcija Društva i tako započnu zajedničko druženje, te u zajedništvu s ostalim članovima započnu s učenjem tradicionalnih pjesama i plesova, putovanjima i upoznavanjem ljudi i različitih krajeva.

Za više informacija zainteresirani mogu kontaktirati Marinka Bukovca, predsjednika Društva, na broj: 063/869-261.