Home Crna kronika Ubijen muškarac: Tijelo pronađeno u dvorištu stambene zgrade

Ubijen muškarac: Tijelo pronađeno u dvorištu stambene zgrade

SHARE
Ubijen muškarac: Tijelo pronađeno u dvorištu stambene zgrade

Muškarac čije je beživotno tijelo pronađeno u utorak ujutro u dvorištu stambene zgrade u Osijeku, najvjerojatnije je ubijen.

– Sumnja da je riječ o nasilnoj smrti u vidu kaznenog djela – izjavio je Miroslav Dasović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, koji je rukovodio policijskim očevidom ovog događaja. Identitet i dob žrtve još nisu potvrđeni, a policija radi i na identificiranju osobe koja bi se mogla dovesti u vezu s ovom nasilnom smrti.

Policija dobila dojavu jutros

Policija je u 7:59 sati dobila dojavu da se u dvorištu stambene zgrade nalazi nepoznata muška osoba koja leži i ne daje znakove života, a prema neslužbenim informacijama prvi ga je ugledao i policiju pozvao poštar koji na tom rejonu raznosi poštu.

– Policijski službenici hitno su izašli na mjesto događaja, gdje je liječnik Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije konstatirao smrt muške osobe – bila je prva vijest iz policije. Odmah je započeo i očevid kojim je rukovodio Dasović.

– Oglas –

Izuzeti tragovi i otisci prsta

– Zaprimili smo jutros dojavu da je u užem središtu grada, u jednom dvorištu, pronađeno beživotno tijelo muške osobe. U tijeku je očevid, prikupljaju se i izuzimaju tragovi koji će biti poslani na vještačenje u Centar za kriminalistička vještačenja ‘‘Ivan Vučetić‘‘ u Zagrebu. Tijelo pokojnika otpremljeno je na Odjel Patologije u KBC Osijek radi utvrđivanja uzroka smrti, a kriminalističko istraživanje i dalje traje – rekao je Dasović.

Žrtva je osoba srednjih godina, a na mjestu događaja izuzeti su svi tragovi kao i otisci prsta, pa će i u sklopu obdukcije biti utvrđen identitet. Muškarac je, navodno, sa šireg područja Osijeka. Inače, od jednog stanara zgrade u čijem se dvorištu sve dogodilo Jutarnji saznaje da se tu već duže vrijeme znala okupljati grupa muškaraca srednjih godina, koji su navodno, čak i provalili u jedan dvorišni stan te u njemu povremeno boravili.

– Oglas –