Home Crna kronika Maloljetnik izmislio priču o pokušaju otmice kako bi izbjegao kontrolni u školi

Maloljetnik izmislio priču o pokušaju otmice kako bi izbjegao kontrolni u školi

SHARE
Maloljetnik izmislio priču o pokušaju otmice kako bi izbjegao kontrolni u školi

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije priopćilo je danas da je navode na društvenim mrežama da nepoznata lica koristeći crni kombi u beogradskom naselju Mirijevo pokušavaju oteti djecu nudeći im bombone, izmislio maloljetnik da ne bi otišao na kontrolnu vježbu.

“Molimo građane da na društvenim mrežama ne šire neprovjerene informacije, jer to izaziva paniku i uznemirenost mnogih roditelja, već da ako imaju bilo kakvu informaciju o nekom krivičnom djelu da se jave u najbližu policijsku postaju ili pozovu na 192”, apelirali su iz MUP-a, prenosi Tanjug.

MUP ukazuje da je nakon izvršenih provjera utvrđeno da su netočni jučerašnji navodi na društvenim mrežama da nepoznata lica koristeći crni kombi pokušavaju oteti djecu nudeći im bombone.

“Nakon što je policiji u Mirijevu dječak (11) u pratnji roditelja prijavio da su ga ‘napali ljudi iz crnog kombija’, policijski službenici su nakon razgovora utvrdili da je maloljetnik sve izmislio kako ne bi otišao na kontrolnu vježbu, što je i priznao”, priopćila je policija.

– Oglas –

MUP precizira da je ideju da tako nešto izmisli maloljetnik dobio “nakon što je vidio lažne vijesti o crnom kombiju na društvenim mrežama”.

“Također, ističemo i da iznošenje i prenošenje lažnih vijesti ili tvrdnji koje izazivaju paniku ili narušavaju javni red i mir predstavlja krivično djelo izazivanje panike i nereda”, navodi se u priopćenju.

– Oglas –