Home Auto BMW M2 od sad s posebnim detaljem, Performance odjel za čisti trkaći...

BMW M2 od sad s posebnim detaljem, Performance odjel za čisti trkaći DNK

SHARE
BMW M2 od sad s posebnim detaljem, Performance odjel za čisti trkaći DNK

Novi kotači sa središnjim zaključavanjem iz programa BMW M Performance Parts…

Nijemci predstavljaju novosti u pogledu proizvoda za naknadnu ugradnju, a koji su specifični za sportske modele – BMW M2, BMW M3 i BMW M4. Tehnologija prilagođena izravno iz motosporta poboljšava dinamično iskustvo vožnje i individualni izgled.

BMW M2 od sad s posebnim detaljem, Performance odjel za čisti trkaći DNK
Foto: BMW

Proizvodi za naknadnu ugradnju iz programa BMW M Performance Parts ne samo da poboljšavaju brojne trenutne BMW modele, već također daju dodatan dašak osjećaja motosporta sportskim automobilima visokih performansi BMW M GmbH. Među posebno značajnim primjerima tehnologije prenesene izravno s trkaće staze na cestu su kotači sa središnjim zaključavanjem, dostupni za odabrane automobile visokih performansi. Dizajn i funkcionalnost čine ove lagane kovane kotače apsolutnim vrhuncem u raznolikoj ponudi BMW M Performance dijelova.

Foto: BMW

S optimiziranom težinom, dizajnom nabijenim emocijama i tehnologijom prilagođenom motosportu koja se povezuje s ležajem kotača, kotači sa središnjim zaključavanjem naglašavaju karakter vozila koja su njima opremljena usmjerena na visoke performanse. U slučaju posebnog izdanja BMW 3.0 CSL, predstavljenog u povodu 50. obljetnice BMW M i prodanog u ograničenom izdanju od 50 jedinica, oni su dio posebno podešene tehnologije podvozja za trkaće staze. Trenutno se BMW M Performance kotači sa središnjim zaključavanjem nude u programu originalne BMW dodatne opreme za BMW M2, BMW M3 Touring Competition s M xDrive, kao i za sve varijante modela BMW M3 Sedan, BMW M4 Coupe, i BMW M4 Cabrio.

Foto: BMW

Što su zapravo “Centrelock kotači”? To su naplatci razvijeni su za moto sport, omogućuju posebno brzu promjenu kotača i, posljedično, kratka zaustavljanja u boksu. Umjesto uobičajenih pet vijaka, svaki je kotač pričvršćen za glavčinu kotača samo jednim središnjim vijkom. Iznimno čvrst spoj osiguran je tijekom ugradnje središnjih brava primjenom okretnog momenta od 930 Nm. Ova tehnologija ne samo da čini čisti DNK trkaće staze opipljivim tijekom izmjene kotača, već također smanjuje rotirajuće mase i optimizira ekskluzivni izgled kroz prepoznatljiv dizajn u području glavčine.

Foto: BMW

Kotači M Performance centrelock za modele BMW M2, BMW M3 i BMW M4 nude se kao kombinirani set u veličinama od 19 inča za prednju osovinu i 20 inča za stražnju osovinu. Lagani kovani kotači u dizajnu Y-krakova, u Jet Black mat boji, imaju glodani M Performance natpis i opremljeni su gumama dimenzija 275/35 ZR19 za prednje i 285/30 ZR20 za stražnje.

Autor