Home Zanimljivosti Koje povrće koristiti za regulaciju visokog krvnog tlaka

Koje povrće koristiti za regulaciju visokog krvnog tlaka

SHARE
Koje povrće koristiti za regulaciju visokog krvnog tlaka

Ne možete znati da imate tu bolest dok ne izmjerite tlak ili dok vam visoki tlak ne počne štetiti vašim organima.

S obzirom na to da hrana igra veliku ulogu u održavanju našeg organizma zdravim, neke vrste povrća mogu imati dobar utjecaj na regulaciju visokog tlaka, piše N1.

Špinat

Obilan kalijem, magnezijem i folatima, špinat je je zeleni div u borbi s hipertenzijom. Možete ga pirjati, dodati u smoothie ili dodati ga u salatu, ali svakako ga imajte u blizini.

– Oglas –

Cikla

Osim što dodaju ugodnu boju bilo kojoj salati, cikla je “elektrana” nitrata, koji pomaže u opuštanju krvnih žila i poboljšanju protoka krvi.

– Oglas –

Mrkva

Mrkve su krcate beta karotenom i vlaknima, a zdravlju srca pridonose održavajući optimalan krvni tlak. Sirove ili kuhane, mrkve jelima dodaju hrskavost, istovremeno pazeći na vaše srce.

Češnjak

Alicin, spoj pronađen u češnjaku, je povezan sa snižavanjem krvnog tlaka. Sirovi, kuhani, pečeni, mljeveni…brojni načini na koje možete konzumirati ovo svestrano povrće.

Kelj

Kalij, antioksidansi i vitamin K u kelju potiču pravilnu cirkulaciju krvi.

Rajčice

Rajčice nisu samo nadjev za pizzu, one su također bogate likopenom – snažni antioksidans koji je povezan s nižim krvnim tlakom.

Brokula

Brokula je krcata sulforafanom – protuupalni spoj, i kalijem, koji oboje snizuju krvni tlak. Brokula je poznata po tome da se kuha na pari, ali možete je skuhati na običan način, ispeći ili dinstati – brojni su načini na koje možete uživati u ovom zdravom povrću.

Jabuka.tv

– Oglas –